Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

«Ο Μπιν Λάντεν πέθανε, τώρα πια δεν έχετε καμία δουλειά εδώ»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

«Να φύγετε, να πάτε αλλού» είναι εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα που στέλνουν οι μουσουλμάνοι στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του ηγέτη της αλ Κάιντα.

Από τη στιγμή που ο Λάντεν φέρεται να έχει σκοτωθεί από τα πυρά των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, η παρουσία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή παύει να έχει αιτία. Για αυτό και οι φωνές που καλούν τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους να αποχωρήσουν από την περιοχή, όλο και πληθαίνουν.

Το Ιράν δεν έχασε την ευκαιρία και ήταν το πρώτο κράτος που αντέδρασε. «Ο θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν αίρει για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους οποιαδήποτε δικαιολογία για την ανάπτυξη δυνάμεων στη Μέση Ανατολή υπό το πρόσχημα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Ραμίν Μεχμανπαράστ, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο Μπιν Λάντεν δεν αντιπροσωπεύει το Ισλάμ», ανακοίνωσαν παράλληλα οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Αιγύπτου, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ πρέπει τώρα να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

«Το Ισλάμ δεν είναι ο Μπιν Λάντεν», δήλωσε ο Μαχμούντ Εζάτ, δεύτερος στην ιεραρχία των Αδελφών Μουσουλμάνων. «Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, υπάρχει πολλή σύγχυση», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «υπήρξε σύγχυση ανάμεσα στην τρομοκρατία και το Ισλάμ».

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούσαν για χρόνια τον Μπιν Λάντεν και το δίκτυό του «ως πρόσχημα για να κάνουν πόλεμο σε μουσουλμανικές χώρες», προσέθεσε, σημειώνοντας ότι «οι ΗΠΑ οφείλουν να αποσυρθούν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν επειδή δεν πρέπει να έχουν υπό την κατοχή τους αυτά τα εδάφη κι όχι επειδή ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός».

«Οι επαναστάσεις που γίνονται σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή αποτελούν απόδειξη για το γεγονός ότι η δημοκρατία έχει ένα σπίτι στη Μέση Ανατολή και ότι δεν χρειαζόμαστε πλέον την ξένη κατοχή», δήλωσε παράλληλα ο Ίσαμ αλ Εριάν, άλλο ανώτερο στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων.

«Με το θάνατο του Μπιν Λάντεν, έπαψε να υφίσταται ένας από τους λόγους για την άσκηση βίας στον κόσμο», προσέθεσε ο Εριάν, σημειώνοντας ότι «ήρθε η ώρα ο Μπαράκ Ομπάμα να αποσύρει τις δυνάμεις των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν και το Ιράκ και να σταματήσει την κατοχή από τις αμερικανικές και τις δυτικές δυνάμεις (εδαφών) στον κόσμο, η οποία έχει βλάψει για πολύ καιρό τις μουσουλμανικές χώρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκότωσαν όντως τον Νο1 καταζητούμενο στον κόσμο; – Αίματα και ένα κτίσμα τα αποδεικτικά της εκτέλεσης του Μπιν Λάντεν
Νεκρός ο Μπιν Λάντεν – Στους δρόμους οι αμερικανοί πανηγυρίζουν!
Ποιος ήταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν
Η τελευταία εμφάνιση του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε