Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Μπομπ Ντίλαν προκαλεί… “Τρικυμία”

Ο Μπομπ Ντίλαν προκαλεί… “Τρικυμία”
Στις 11 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το νέο άλμπουμ του 71χρονου τροβαδούρου
Ο Τζον Λένον «συναντά» τον Λεονάρντο ντι Κάπριο και μια «Τρικυμία» τον «Τιτανικό» στο καινούργιο άλμπουμ του Μπομπ Ντίλαν, που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 11 Σεπτεμβρίου. Και παρότι το κοινό δεν έχει ακούσει ακόμη τίποτε από αυτό, ήδη το «Tempest», όπως είναι ο τίτλος του 35ου άλμπουμ του 71χρονου Μπομπ, βρίσκεται ήδη στην πέμπτη θέση στη λίστα με τις πωλήσεις του Amazon.com (μετρώντας, δηλαδή, γενναίες προπαραγγελίες).
 
Ο κόσμος ανυπομονεί να ακούσει αυτά που ξέρει και αυτά που αγαπά και ο Ντίλαν είναι έτοιμος να παραδώσει υλικό πρώτης ποιότητας. Οι πρώτες «πεταχτές» ακροάσεις από το περιοδικό «Ρόλινγκ Στόουν» και τη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» δίνουν εικόνα για ένα σκοτεινό άλμπουμ – αλλά με χιούμορ – και, ίσως, το καλύτερό του μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια.
 
Ωστόσο, να τη πάλι η ερώτηση (που συνοδεύει κάθε δίσκο του Ντίλαν τα τελευταία χρόνια): μήπως άραγε αυτός είναι ο τελευταίος;
 
Αυτή τη φορά συνηγορεί και κάτι ακόμη. Ο τίτλος του άλμπουμ: «Tempest». To «Ρόλινγκ Στόουν» ρωτάει ευθέως μήπως κάτι σημαίνει αυτό, δεδομένου ότι το έργο «The tempest» («Η τρικυμία») θεωρείται πως ήταν και το τελευταίο θεατρικό που έγραψε μόνος ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ – και όλοι ξέρουμε την αγάπη που του έχει ο Ντίλαν.
 
Ο Ντίλαν δεν ενθαρρύνει τέτοιες υποθέσεις. «Το τελευταίο έργο του Σαίξπηρ λεγόταν “Η τρικυμία”. O τίτλος του δίσκου μου είναι απλά “Τρικυμία”. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα».
 
 
 

Πηγή: Εφημερίδα “Τα Νέα”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε