Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο Μπράιβικ είναι "ο χειρότερος τρομοκράτης" από το 1945

Ο Μπράιβικ είναι `ο χειρότερος τρομοκράτης` από το 1945
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.12.2011 | 18:19
Πρώτη δημοσίευση: 21.12.2011 | 18:19

Ο πατέρας του νορβηγού Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, δράστη της διπλής επίθεσης τον Ιούλιο στο Όσλο που προκάλεσε το θάνατο 77 ανθρώπων, δήλωσε σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευθεί αύριο Πέμπτη στον γερμανικό Τύπο, ότι ο γιος του "είναι ο χειρότερος τρομοκράτης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο".

"Είναι ο χειρότερος τρομοκράτης μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σκότωσε 77 αθώους και δεν έχει καν τύψεις", δήλωσε ο Γενς Μπράιβικ, 76 ετών, στο γερμανικό περιοδικό Stern.
 
Ο πρώην διπλωμάτης, που ζει στη νότια Γαλλία, δεν επικοινωνούσε σχεδόν καθόλου με τον γιο του, παρόλα αυτά θέλει να τον επισκεφθεί στη φυλακή. "Θέλω να τον κοιτάξω στα μάτια", εξήγησε, σύμφωνα με το άρθρο του περιοδικού.
 
"Ίσως θα μπορούσα να του ξυπνήσω κάποια συναισθήματα", πρόσθεσε ο Γενς Μπράιβικ, ο οποίος έχει να μιλήσει στο γιο του εδώ και έξι χρόνια. Δεν είχαμε "σχέση πατέρα-γιου", επεσήμανε. "Δεν είχαμε κανένα κοινό ενδιαφέρον".
 
"Προφανώς τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν είχα ασχοληθεί περισσότερο με τον Άντερς", εκτίμησε ο πατέρας του.
 
Σε συνέντευξη που είχε δώσει τρεις ημέρες μετά τις επιθέσεις ο Γενς Μπράιβικ είχε δηλώσει ότι ο γιος του θα έπρεπε να έχει αυτοκτονήσει αντί να σκοτώσει άλλους ανθρώπους.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο