Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Μπρέιβικ σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Μπαράκ Ομπάμα

Μοιάζει περισσότερο για πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι πέρα για πέρα αλήθεια.

Ο μακελάρης της Νορβηγίας, ο άνθρωπος που σκότωσε 77 αθώους τον περασμένο Ιούλιο, σχεδίαζε να δολοφονήσει και τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα κατά την τελετή παραλαβής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης το 2009!

Και πως σχεδίαζε να το κάνει; Με τον ίδιο τρόπο που σκόρπισε τον τρόμο και το θάνατο στην καρδιά του Όσλο: με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Όπως είπε ο ίδιος στην αστυνομία, η βομβιστική επίθεση στην τελετή των Νόμπελ θα ήταν μια συμβολική κίνηση, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο θα έβλεπαν την τελετή.

Αλλά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας τον έκαναν να αναθεωρήσει γιατί θεώρησε ότι δύσκολα θα μπορούσε να παρκάρει το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην πλατεία κοντά στο δημαρχείο του Όσλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Dabladet, που αποκάλυψε τα σχέδια του Μπρέιβικ, ο 33χρονος ακροδεξιός μακελάρης είπε στους αστυνομικούς ότι η επίθεση στην τελετή των Νόμπελ «θα σκότωνε επίσης μερικούς προδότες».

Η δίκη του Μπρέιβικ για τη βομβιστική επίθεση στο Όσλο και τη σφαγή της Ουτόγια, με τους 77 νεκρούς τον περασμένο Ιούνιο, ξεκινά στις 16 Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Είχε ακόμη αίμα στα χέρια του! – Φωτογραφίες του μακελάρη της Νορβηγίας λίγο μετά τη σύλληψή του

“Πέρασα δύσκολα τη μέρα του μακελειού”, είπε ο Μπρέϊβικ

Μπρέιβικ: “Απαιτώ να απελευθερωθώ αμέσως! Mου αξίζει μετάλλιο” – Νέες φωτο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε