Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

O Νικολά πήγαινε συχνά στους Μπετανκούρ και έπαιρνε το φακελάκι του!

Είναι ίσως η μεγαλύτερη πολιτική κρίση που έχει ν’ αντιμετωπίσει ο Νικολά Σαρκοζί από όταν ανέλαβε την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Μπορεί να αρνήθηκε χθες τις κατηγορίες ότι το κόµµα του δέχθηκε παράνοµα δωρεές σε µετρητά από την Μπετανκούρ µέσω του νυν υπουργού Εργασίας Ερίκ Βερτ, ωστόσο η πρώην λογίστρια της κληρονόµου της εταιρείας καλλυντικών L’Οreal έκανε απίστευτες αποκαλύψεις μέσω ενός γαλλικού site.

Η λογίστρια, το όνοµα της οποίας αναφέρεται µόνον ως Κλερ Τ., αποκάλυψε στο site Μediapart, ότι 150.000 ευρώ δόθηκαν στον Βερτ το 2007 µέσα σε φακέλους ως δωρεά για την προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί.

Ο Σαρκοζί απάντησε πως ο Βερτ είναι θύµα συκοφαντίας. Ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος είναι κατά σύμπτωση ταµίας του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόµµατος Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνηµα (UΜΡ) και το 2007 ήταν ταµίας της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί, αρνήθηκε πως πήρε παράνοµα έστω κι ένα ευρώ.

Τι είπε η λογίστρια

Η πρώην λογίστρια της Μπετανκούρ δήλωσε πως τον Μάρτιο του 2007 ο Πατρίς ντε Μεστρ, ο άνθρωπος που διαχειρίζεται την περιουσία της Μπετανκούρ (και ήταν επίσης το αφεντικό της Φλοράνς Βερτ, συζύγου του υπουργού Ερίκ Βερτ), της ζήτησε να κάνει ανάληψη 150.000 ευρώ από την τράπεζα.

Εκείνη αρνήθηκε επειδή µπορούσε να σηκώνει µόνο 50.000 ευρώ την εβδοµάδα. Ο Μεστρ εκνευρίστηκε: «Μα, κοίτα, είναι για τη χρηµατοδότηση της προεδρικής εκστρατείας του Σαρκοζί… Και 50.000 ευρώ δεν είναι αρκετά», της είπε. Εκείνη έδωσε τα 50.000 ευρώ στην Μπετανκούρ και είδε την εργοδότριά της να δίνει τα χρήµατα στον Μεστρ. Λέει πως ο Μεστρ πήρε τα υπόλοιπα 100.000 ευρώ από έναν από τους τραπεζικούς λογαριασµούς της Μπετανκούρ στην Ελβετία και πως της είπε ότι θα δώσει «διακριτικά» τα 150.000 ευρώ στον Βερτ.

Η πρώην λογίστρια είπε ακόµη πως το ζεύγος Μπετανκούρ συνήθιζε να δίνει χρήµατα σε πολιτικούς που το επισκεπτόταν στην έπαυλή του. «Πολιτικοί έρχονταν συνεχώς στο σπίτι, ιδιαίτερα σε περιόδους εκλογών… Ερχονταν όλοι για να πάρουν τον φάκελό τους, µερικές φορές 100.000 ευρώ, ακόµη και 200.000 ευρώ», είπε η Κλερ Τ…

Ο Σαρκοζί ήταν τακτικός επισκέπτης όταν ήταν δήµαρχος του Νεϊγί, από το 1983 ώς το 2002. «Ο Νικολά Σαρκοζί έπαιρνε κι αυτός τον φάκελό του», πρόσθεσε, σύµφωνα πάντα µε τον ιστότοπο. «Ολοι στο σπίτι ήξεραν πως και ο Σαρκοζί πήγαινε στους Μπετανκούρ για να πάρει χρήµατα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε