Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ο Ολάντ κερδίζει τον Σαρκοζί στον β’ γύρο των εκλογών

Με 54% κερδίζει τις προεδρικές εκλογές στο β’ γύρο ο Ολάντ, στον α’ γύρο 14% για τον Μελενσόν    

Ο υποψήφιος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την γαλλική Προεδρία, Ζαν-Λικ Μελενσόν, αυξάνει στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 22 Απριλίου το ποσοστό ψήφων του σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση, στην οποία–στον ίδιο γύρο–για το εκλογικό προβάδισμα διαγκωνίζονται ο νυν πρόεδρος Σαρκοζί και ο σοσιαλιστής υποψήφιος πρόεδρος Ολάντ.

    Στη δημοσκόπηση BVA, ο Μελενσόν από την πλευρά του έχοντας κάνει εντυπωσιακή προεκλογική ομιλία στη Βαστίλη την Κυριακή, στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ένα ποσοστό 14%, προηγούμενος πλέον της Μαρί Λεπέν (13%) και του Φρανσουά Μπαϊρού (12%).

    Ο νυν πρόεδρος Σαρκοζί συγκεντρώνει ποσοστό ψήφων 28% στο ίδιο ερώτημα σε μικρή απόσταση από τον Ολάντ, που το ποσοστό του από 31% στην προηγούμενη δημοσκόπηση (μέσον Φεβρουαρίου) υποχωρεί τώρα στο 29,5%.

    Νίκη Ολάντ

    Αμετάβλητο με το μέσον του Φεβρουαρίου παραμένει το ποσοστό με το οποίο ο Φρανσουά Ολάντ κατά τη σημερινή δημοσκόπηση κερδίζει στον β’γύρο (6 Μαΐου) τις εκλογές (54%), την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό για τον Νικολά Σαρκοζί είναι 46% .

    Ποσοστό 2% προβλέπει η ίδια δημοσκόπηση ότι θα λάβει στον α’ γύρο η πρώην δικαστής και υποψήφια πρόεδρος των Οικολόγων Εύα Ζολί, η οποία στην προηγούμενη συγκέντρωνε 3% των ψήφων. Ποσοστό 0,5% ο καθένας συγκεντρώνουν στον α’ γύρο αμφότεροι οι τροτσκιστές υποψήφιοι πρόεδροι, Ναταλί Αρτό, Φιλίπ Πουτού.

    Ποσοστό 1,5% αποδίδει η δημοσκόπηση στον ίδιο γύρο στον “γκολικό” Νικολά -Ντιπόν Ενιάν.

    Μικρότερο του 0,5% είναι το αντίστοιχο ποσοστό του υπεραμυνόμενου της παγκόσμιας ολιγαρχίας (οπαδού του Αμερικανού Λα Ρούς) Ζακ Σεμινάντ.

    Πρόκειται για δημοσκόπηση που έκανε το ινστιτούτο BVA μεταξύ 21-22 τρέχοντος μηνός, περίοδο κατά την οποία στην Τουλούζη αλλά και στο Μοντομπάν γίνονταν “εν ψυχρώ” δολοφονίες–σε στρατιωτικές βάσεις και σε εβραϊκό σχολείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλείνει κι άλλο την ψαλίδα ο Σαρκοζί! – Πρώτη δημοσκόπηση μετά το φονικό στην Τουλούζ

Παίζει τα προεκλογικά του παιχνίδια ο Σαρκοζί με την τραγωδία της Τουλούζης

Αρνήθηκα να κάνω επίθεση αυτοκτονίας στη Γαλλία, όπως ζήτησε η Αλ Κάιντα, λέει ο δολοφόνος της Τουλούζ

Διαψεύδεται η είδηση της σύλληψης του μακελάρη της Τουλούζ – Παιχνίδια των ΜΜΕ ή των πολιτικών;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε