Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Ο Ολάντ, ο Ομπάμα και η… Αμβροσία τους (ΦΩΤΟ)

Ο Ολάντ, ο Ομπάμα και η… Αμβροσία τους (ΦΩΤΟ)

Το εστιατόριο L’Ambroisie, παρόλο που τις Δευτέρες είναι κλειστό, χθες δούλεψε κανονικά. Δεν μπορούσε να αρνηθεί κανείς όταν ο σεφ Bernard Pacaud ενημέρωσε το προσωπικό του πως ανακαλούνται τα ρεπό γιατί στο χλιδάτο εστιατόριο επρόκειτο να δειπνήσουν ο Φρανσουά Ολάντ και ο Μπαράκ Ομπάμα.

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Παρισιού, με τρία αστέρια Μισελέν, που βρίσκεται σε μια από τις πιο «in» περιοχές του Παρισιού: στην Place des Vosges, στο προάστιο Marais. Με τοιχογραφίες από τον 17ο αιώνα και πολυτελείς πολυελαίους, το L’Ambroisie έμοιαζε η κατάλληλη επιλογή για να γοητεύσει ο Φρανσουά Ολάντ τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Και μάλλον τα κατάφερε αφού ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν μέσα στα χαμόγελα και αστειεύτηκε με τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το… δείπνο κορυφής, καλώντας τους να προσέχουν τους πολυελαίους, γιατί αν τύχει και σπάσουν κανέναν, δεν θα μπορούν να πληρώσουν τη ζημιά!

Παριζιάνοι αλλά και Αμερικάνοι που ζουν ή έτυχε να βρίσκονται στο Παρίσι μαζεύτηκαν έξω από το εστιατόριο για να δουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Αλλά ήταν μόνο την μεγάλη αυτοκινητοπομπή όταν έφτασε…

Στο δείπνο, τους προέδρους των ΗΠΑ και της Γαλλίας συνόδευσαν ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, η υπουργός Περιβάλλοντος (και πρώην σύντροφος του Ολάντ) Σεγκολέν Ρουαγιάν, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και ο πρέσβης των ΗΠΑ στο Παρίσι.

Δείτε φωτογραφίες μέσα από το εστιατόριο

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε