Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Ολάντ στέλνει τον… πρωθυπουργό του να δει τη Μέρκελ!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δε θέλει να βλέπει στα μάτια του την Άνγκελα Μερκελ, τόσο που δεν καταδέχεται ούτε να ταξιδέψει ως το Βερολίνο ο Φρανσουά Όλαντ;

Ίσως γι’ αυτό να στέλνει στις 15 Νοεμβρίου στο Βερολίνο τον πρωθυπουργό του, Ζαν Μαρκ Ερό. Το ταξίδι του στη Γερμανία και τη συνάντησή του με την καγκελάριο, για να συζητήσουν για τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Γάλλος πρωθυπουργός, μιλώντας στο ραδιοσταθμό France Inter.

Ερωτηθείς σχετικά με τις μακροπρόθεσμες προοπτικές που επιθυμεί το Παρίσι για την ΕΕ, επέμεινε στη σημασία των βραχυπρόθεσμων μέτρων. “Συχνά συγχέουμε τις πολύ μακροπρόθεσμες γερμανικές προτάσεις (…) με το βραχυπρόθεσμο”, δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Ερό “το βραχυπρόθεσμο είναι να επιτραπεί η ανάκαμψη της ανάπτυξης στην Ευρώπη, αυτό περνάει από τη σταθεροποίηση της κατάστασης του ευρώ, περνάει από την εγκαθίδρυση της τραπεζικής ένωσης και την εποπτεία των τραπεζών, περνάει από την θέσπιση της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας”.

“Αυτό είναι το στάδιο του επείγοντος. Αν το κάνουμε αυτό, δημιουργούμε εμπιστοσύνη, κάνουμε την ανάπτυξη να ξεκινήσει και πάλι και μπορούμε να προχωρήσουμε προς το επόμενο στάδιο”, πρόσθεσε ο Ερό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπερψηφίστηκε στη Γαλλία η φορολόγηση των πλουσίων κατά 75%

Λάγκερφελντ: “Ο Ολάντ είναι ηλίθιος και καταστροφικός”

Ολάντ: Η επόμενη σύνοδος θα διαρκέσει αρκετές νύχτες!

Μέρκελ-Ολάντ έβαλαν νερό στο κρασί τους! Συμφωνία για τη σταδιακή εποπτεία των τραπεζών

Μέσα στο Νοέμβριο έρχεται ο Ολάντ στην Αθήνα

Συνάντηση Ολάντ-Μέρκελ πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής

Καρφιά Ολάντ κατά Μέρκελ: Όχι άλλους όρους στην Ελλάδα!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε