Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Ομπάμα ενθαρρύνει τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις στο Ιράν!

ΦΩΤΟ REUTERS

Η γνώμη του για τον Μοχάμεντ Αχμαντινετζάντ είναι γνωστή. Για αυτό και δε δίστασε να ζητήσει από τους Ιρανούς να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις κατά του καθεστώς του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, παρέθεσε συνέντευξη Τύπου για να σχολιάσει τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο.

«Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το λαό του Ιράν να έχει το κουράγιο να εκφράζει τον πόθο του για ελευθερία και την επιθυμία του για μια αντιπροσωπευτική κυβέρνηση» ανέφερε ο Αμερικανός ηγέτης και χαρακτήρισε «ειρωνικό» το ότι το ιρανικό καθεστώς δεν χαιρέτισε όσο θα έπρεπε όλα όσα συνέβησαν στην Αίγυπτο, αντιθέτως έκανε ότι δεν έπρεπε να κάνει, δηλαδή ξυλοκόπησε τους πολίτες που προσπάθησαν να διαδηλώσουν ειρηνικά.

Αναφερόμενος στην Αίγυπτο, ο Μπαράκ Ομπάμα έκρινε ότι η κατάσταση στη χώρα παρουσιάζει, αφότου αποχώρησε από την εξουσία ο Χόσνι Μουμπάρακ, θετικά σημεία και εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ έστειλαν «ένα ισχυρό μήνυμα» στους συμμάχους τους στη Μέση Ανατολή, φέροντας ως παράδειγμα την ανατροπή του Αιγύπτιου προέδρου.

Δεν παρέλειψε, στα βήματα της Άγκελα Μέρκελ, να ζητήσει τόσο από το στρατό –που διοικεί τώρα- αλλά και την κυβέρνηση που θα προκύψει, να κάνει σεβαστές τόσο την ειρηνευτική συνθήκη με το Ισραήλ όσο και άλλες διεθνές συνθήκες που έχουν υπογραφεί τα τελευταία χρόνια.

«Υπάρχει στη Μέση Ανατολή μια νέα γενιά πολύ δυναμική που επιζητά την αλλαγή» επισήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος που συνέχισε τονίζοντας: «Έχουμε στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους συμμάχους μας αλλά και στους εχθρούς μας στην περιοχή και τους είπαμε να πάρουν για παράδειγμα κυρίως την Αίγυπτο αλλά και το Ιράν, τους είπαμε ότι ο κόσμος αλλάζει».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε