Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Ομπάμα επισκέφθηκε την πληγείσα Λουϊζιάνα

Ο Ομπάμα επισκέφθηκε την πληγείσα Λουϊζιάνα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, επισκέφθηκε τη Δευτέρα την περιοχή της Λουϊζιάνα προκειμένου να διαπιστώσει την έκταση των καταστροφών που προκάλεσε ο τυφώνας Ισαάκ και να ελέγξει την ομοσπονδιακή αποστολή βοήθειας που εστάλη στην περιοχή.

Έκανε λόγο για «τεράστια καταστροφή» και εξήρε όσους έσωσαν ζωές, καθώς και τις προσπάθειες αρωγής των τοπικών και ομοσπονδιακών αρχών.
 
«Προφανώς τώρα είμαστε σε λειτουργία ανάκαμψης» δήλωσε και υποσχέθηκε να αυξήσει τις προσπάθειές του, ώστε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίσουν ότι ολόκληρη η περιοχή θα προστατευθεί από επερχόμενες πλημμύρες.
 
Πολλές περιοχές της Λουιζιάνα και του Μισισιπή έχουν πλημμυρίσει ενώ πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στη Λουιζιάνα. Περισσότερα από 11.000 άνθρωποι δεν έχουν ρεύμα στο Μισισιπή, ενώ στο Αρκάνσας ο αριθμός είναι μικρότερος (περίπου 5.000)
 
Χιλιάδες άνθρωποι μένουν σε πρόσφατους καταυλισμούς ή με φίλους και συγγενείς.
 
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, οκτώ άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του κυκλώνα Ισαάκ σε Νέα Ορλεάνη και Μισισιπή.
 
Την Παρασκευή την περιοχή είχε επισκεφθεί ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνεϊ.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιό είναι το ασφαλιστικό κόστος από τον τυφώνα Ισαάκ – Κόσμος

Χτύπησε τη Λουιζιάνα ο Ισαακ – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε