Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο Ομπάμα παραδέχτηκε τα λάθη του

Ο Ομπάμα παραδέχτηκε τα λάθη του
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.10.2010 | 23:45
Πρώτη δημοσίευση: 17.10.2010 | 23:37

Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη τακτικής, αλλά είπε ότι δεν μετανιώνει για κανένα από τα επιτεύγματά του από το 2008, σε συνέντευξή του στο New York Times Magazine.

Ο Ομπάμα δήλωσε στους New York Times, ότι πιθανώς δεν επέμεινε στην πτυχή των δημοσίων σχέσεων, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο της πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες. "Με δεδομένο τον αριθμό των πραγμάτων που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, καταφέραμε να κυβερνήσουμε σωστά", αναφέρει ο πρόεδρος σε ένα άρθρο του απολογισμό για τα δυο πρώτα χρόνια της κυβέρνησής του.

Το περιοδικό ρώτησε επίσης αρκετούς συμβούλους του προέδρου σχετικά με τις ιδέες τους για μια νέα ώθηση της προεδρίας Ομπάμα, ενώ η Ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση φαίνεται έτοιμη να αποκομίσει σημαντικά κέρδη σε έδρες στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου.

Η μετεκλογική διοίκηση, που έχει ονομαστεί "Ομπάμα 2.0" από τους συμβούλους, εύχεται να τηρήσει πιστά τους κανόνες της Ουάσιγκτον με τρόπο , ώστε οι προσπάθειές της για να υπερασπιστεί την εικόνα της να μην επισκιαστούν από την Ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση.

"Νομίζω ότι όλοι αυτοί που κατείχαν αυτή τη θέση (την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών), πρέπει να θυμούνται (...) ότι δεν πρέπει να παραμελούμε το μάρκετινγκ, τις δημόσιες σχέσεις και την κοινή γνώμη", δήλωσε ο Ομπάμα. Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε, επίσης, το περιοδικό ότι έμαθε ένα "μάθημα τακτικής", αφήνοντας πολύ τον εαυτό να θεωρείται ως ένας δημοκράτης της αριστεράς της παλιάς σχολής, ενώ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία είχε παρουσιαστεί ως ένας παράγοντας αλλαγής .

Πάντως ο Ομπάμα, ο οποίος ανέλαβε το αξίωμα του ανάμεσα σε δύο πολέμους και μια οικονομική κρίση, έκρινε τον απολογισμό της διοίκησής του αξιέπαινο. "Έχω μια λίστα με αυτά που υποσχεθήκαμε να κάνουμε, και έχουμε πιθανώς πραγματοποιήσει το 70% από τα πράγματα για τα οποία μιλήσαμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας", σημείωσε.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο