Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

O Oμπάμα προηγείται σε τρεις πολιτείες στην πρόθεση ψήφου

O Oμπάμα προηγείται σε τρεις πολιτείες στην πρόθεση ψήφου

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έφθασε ή υπερέβη το 50% των προθέσεων ψήφου, σε τρεις βασικές πολιτείες για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 6Νοεμβρίου–Φλόριντα, Πενσιλβάνια, Οχάιο–σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac, του τηλεοπτικού δικτύου CBS News και της εφημερίδας The New York Times που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Ενώ απομένουν λιγότερες από 100 ημέρες έως τις προεδρικές εκλογές, ο Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται να εξασφαλίζει το 51% των ψήφων στη Φλόριντα (νοτιοανατολικά) έναντι 45% για τον δημοκρατικό αντίπαλό του, Μιτ Ρόμνεϊ, 53% στην Πενσιλβάνια έναντι 42%, και 50% στο Οχάιο (βόρεια), έναντι 44% για τον κ. Ρόμνεϊ.

Κανείς δεν κέρδισε την προεδρία των ΗΠΑ από το 1960, χωρίς να βρίσκεται επικεφαλής σε τουλάχιστον δύο από αυτές τις τρεις πολιτείες.

“Αν ήμασταν στις 6 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επικρατούσε ευρέως στις βασικές πολιτείες της Φλόριντα, του Οχάιο και της Πενσιλβάνια, και αν πιστέψουμε το παρελθόν θα εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία”, σημειώνει ο Πέτερ Μπράουν, αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου σφυγμομετρήσεων του Πανεπιστημίου Quinnipiac, σημειώνοντας ειδικά το προβάδισμα του Ομπάμα μεταξύ των γυναικών ψηφοφόρων.

Στην Πενσιλβάνια, ο Ομπάμα έχει 24 μονάδες προβάδισμα (59%-35%) επί του Μιτ Ρόμνεϊ μεταξύ των γυναικών που ενδέχεται να ψηφίσουν, ενώ στο Οχάιο έχει 21 (58%-37%) και στη Φλόριντα 7 (51%-44%).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε