Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Ομπάμα στο «Σημείο Μηδέν» – «Δε θα ξεχάσουμε ποτέ»

Ο Μπαράκ Ομπάμα κατεθέτει στεφάνι στο σημείο της τραγωδίας - ΦΩΤΟ REUTERS

Στο σημείο που «αιματοκύλισε» ο Οσάμα μπιν Λάντεν, το σημείο όπου άλλοτε δέσποζαν οι Δίδυμοι Πύργοι, επισκέφτηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, σε μια άκρως συμβολική επίσκεψη.

Η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη Νέα Υόρκη και το «Σημείο Μηδέν», εκεί όπου εκδηλώθηκε η τρομοκρατική επίθεση που άλλαξε τον κόσμο: το «χτύπημα» της 11ης Σεπτεμβρίου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και στην «καρδιά» της Αμερικής έρχεται μερικές μέρες μετά την εκτέλεση του ανθρώπου που τη σχεδίασε και έδωσε την εντολή για το μακελειό, του Οσάμα μπιν Λάντεν.
Ο Μπαράκ Ομπάμα τα λέει με αστυνομικούς σε τμήμα της Νέας Υόρκης - ΦΩΤΟ REUTERS
«Όταν λέμε ότι ποτέ δε θα ξεχάσουμε, είμαστε σοβαροί» δήλωσε ο Ομπάμα. «Αυτό που συνέβη την Κυριακή, χάρη στο θάρρος των στρατιωτικών μας και το εξαιρετικό έργο των μυστικών μας υπηρεσιών, έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο, αλλά επίσης και στη χώρα μας: όταν λέμε ότι ποτέ δεν θα ξεχάσουμε, το λέμε σοβαρά», επεσήμανε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ακολούθως, έβγαλε και ένα λόγο - ΦΩΤΟ REUTERS
Ο Ομπάμα, ο οποίος έκανε μια επίσκεψη σε ένα πυροσβεστικό σταθμό πριν μεταβεί στο «Σημείο Μηδέν», έσφιξε τα χέρια και αντάλλαξε μερικούς αστεϊσμούς με τους πυροσβέστες.
Οι πυροσβέστες ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στο σημείο των Δίδυμων Πύργων τη στιγμή της επίθεσης - ΦΩΤΟ REUTERS
«Πρόκειται για ένα συμβολικό τόπο μιας εξαιρετικής θυσίας που έγινε αυτή τη φοβερή ημέρα», είπε, εξαίροντας το θάρρος των πυροσβεστών που έσπευσαν στους δίδυμους πύργους την 11η του Σεπτέμβρη του 2011 για τη διάσωση των θυμάτων.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Σημείο Μηδέν για να δει τον Αμερικανό πρόεδρο - ΦΩΤΟ REUTERS
01.05.2011, η μέρα που οι Seals εκτέλεσαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Ημέρα που η αποστολή εξετελέσθη σύμφωνα με την κονκάρδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εικόνες με τα νεκρά πρωτοπαλίκαρα του Μπιν Λάντεν – Τον πρόδωσε η ίδια η Αλ Κάιντα;

“Πιθήκους που τρώνε τυριά”, μας λένε οι αμερικανοί – Εξοργίστηκαν γιατί δεν πανηγυρίσαμε την εξόντωση του Οσάμα!

Το χωριό του Μπιν Λάντεν – Εικόνες από την καθημερινότητα

Δεν ήταν αγωνία, ήταν αλλεργία! Η «απάντηση» στην αντίδραση Χίλαρι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε