Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ο Ομπάμα θα συνεργαστεί με τον Αντώνη Σαμαρά

Ο Ομπάμα θα συνεργαστεί με τον Αντώνη Σαμαρά

«Προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με το νέο πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά», δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχολιάζοντας το σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι «ενθαρρύνουμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει γρήγορα τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και θα καθιστούν την Ελλάδα πιο ελκυστική για επενδύσεις».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «ο πρόεδρος Ομπάμα και άλλοι ηγέτες του κόσμου έχουν πει ότι πιστεύουν πως είναι προς το συμφέρον όλων για την Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη και να σεβαστεί τη δέσμευσή της για τις μεταρρυθμίσεις».

Διπλωματικές πηγές στην αμερικανική πρωτεύουσα εκτιμούν ότι σύντομα ενδέχεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Ομπάμα με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, με τον Αμερικανό ηγέτη να εκφράζει την στήριξή του στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας και στις προσπάθειες που θα καταβάλλει για ανάπτυξη και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Ο Α.Σαμαράς είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας – “Με την βοήθεια του Θεού θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να βγούμε από την κρίση”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε