Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Ο Ωνάσης “έκλεψε” τη Τζάκι Κένεντι από άλλον άνδρα

Ο Ωνάσης “έκλεψε” τη Τζάκι Κένεντι από άλλον άνδρα

Ήταν από τις πιο περιζήτητες νύφες της εποχής. Χήρα του δολοφονημένου προέδρου των ΗΠΑ, η Τζάκι Κένεντι δεν είχε πρόταση γάμου μόνο από τον Αριστοτέλη Ωνάση. Αλλά συγκεκριμένοι λόγοι την ώθησαν να την δεχτεί και να απορρίψει μια άλλη.

Οι νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως μέσα από τους New York Times. Την ίδια χρονιά που ο Ωνάσης της πρότεινε να τον παντρευτεί, η Τζάκι είχε δεχτεί πρόταση γάμου και από έναν πρώην συνεργάτη του Τζον Κένεντι και στενό της φίλο, τον Ντέιβιντ Όρμσμπι Γκορ, προσωπικό σύμβουλο του δολοφονηθέντος προέδρου των ΗΠΑ.

Εκτός από προσωπικός σύμβουλος του JFK, ο Όρμσμπι Γκορ υπήρξε και πρέσβης της Βρετανίας στην Ουάσινγκτον. Στο σπίτι του, πριν από ένα μήνα, βρέθηκαν 18 χειρόγραφες και μια δακτυλογραφημένη επιστολή από τη Τζάκι Κένεντι. Σε μια από αυτές, η Τζάκι του εξηγεί τους λόγους που απέρριψε την πρόταση γάμου που της έκανε και αποφάσισε να δεχτεί εκείνη του Έλληνα μεγιστάνα.

«Παρακαλώ γνωρίζεις, καλύτερα από τον καθένα, ότι δεν μπορούμε ποτέ να δούμε πραγματικά τι κρύβει η καρδιά του άλλου. Με ξέρεις. Και πρέπει να ξέρεις ότι ο άνθρωπος που περιγράφεις στην επιστολή σου, δεν είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να σε παντρευτεί», έγραφε η Τζάκι.

Σε επιστολή με ημερομηνία 13 Νοεμβρίου 1968, έναν μήνα δηλαδή πριν παντρευτεί τον Ωνάση, και αναφέρει τις δυσκολίες που έφεραν κοντά την Κένεντι και τον Όρμσμπι Γκορ, και πώς τις ξεπέρασαν μαζί. «Γνωριζόμαστε τόσο πολύ καιρό, και μοιραστήκαμε και χάσαμε τόσα πολλά μαζί, ακόμα κι αν δεν είμαστε με τον τρόπο που θα θέλατε τώρα, ελπίζω ότι ο δεσμός της αγάπης και του πόνου δεν πρόκειται ποτέ να κοπεί», έγραφε η Κένεντι.

Οι Times αναφέρουν ότι ο Όρμσμπι Γκορ ήταν δύσπιστος σχετικά με τον γάμο της Τζάκι με τον Αριστοτέλη Ωνάση, μία απόφαση που την περιέγραφε στην επιστολή της. Έγραφε ότι ο Ωνάσης ήταν «μόνος και θέλει να με προστατεύσει από την μοναξιά. Μου είπε μόνο αν μπορώ να το κάνω και το αποφάσισα. Ξέρω ότι η απόφαση αυτή θα προκαλέσει έκπληξη για πολλούς ανθρώπους. Αλλά βλέπουν πράγματα σε μένα που ποτέ δεν θέλησα για τον εαυτό μου».

Η συλλογή με τα γράμματα καθώς και άλλα προσωπικά αντικείμενα του Ντέιβιντ Όρμσμπι Γκορ, θα πωληθούν σε δημοπρασία που θα γίνει στο Λονδίνο στις 29 Μαρτίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε