Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Ουίλιαμ αρνήθηκε να υπογράψει προγαμιαίο συμφωνητικό!

Ο Ουίλιαμ αρνήθηκε να υπογράψει προγαμιαίο συμφωνητικό!

Όταν ο Ουίλιαμ έλεγε στην Κέιτ ενώπιον Θεού και ανθρώπων ότι θα είναι μαζί και στα πλούτη και στη φτώχεια – που δεν είναι πολύ πιθανό να έρθει – το εννοούσε. Σημειώνεται ότι η βασιλική περιουσία είναι περίπου 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph είχε δεχτεί συμβουλή για υπογραφή προγαμιαίου συμφωνητικού το οποίο ωστόσο αρνήθηκε.Φίλος του που μιλα στην εφημερίδα αναφέρει ότι δέχτηκε την πρόταση αυτή ως λογική επιλογή – η περιουσία της νύφης είναι κατά πολύ μικρότερη από ό,τι του αναλογεί από την βασιλική περιουσία ύψους περίπου 500 εκ. λίρες – από σύμβουλο της μητέρας του Νταϊάνα.

“Δέχτηκε τη συμβουλή ότι κάποιου είδους νομική συμφωνία θα ηταν καλή ιδέα. Ωστόσο αγαπά την Κέιτ και την εμπιστεύεται απόλυτα. Ήταν κάθετος ως προς το ότι καμία συμφωνία δεν είναι απαραίτητη” δήλωσε ο φίλος αυτός.

Τα συμφωνητικά αυτού του είδους δεν αποτελούν παράδοση για τη βρετανική μοναρχια. Υπάρχει ωστόσο το παράδειγμα της πριγκίπισσας της Σουηδίας Βικτόρια η οποία παντρεύτηκε τον πρώην γυμναστή της. Εκεί υπεγράφη συμφωνητικό ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπήρχαν απαιτήσεις από τη βασιλική περιουσία.

Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους συμφωνητικά μπορεί να μην έχουν να κάνουν μόνο με την περιουσία αλλά και με την υποχρέωση για εχεμύθεια στην περίπτωση διαζυγίου – που σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα ήταν τρομερό πλήγμα στην εικόνα της βρετανικής μοναρχίας.

Όπως και να έχει, η δούκισσα του York Σάρα Φέργκιουσον η οποία χώρισε τον πρίγκιπα Άντριου το 1992, είχε δηλώσει ότι πήρε μόνο 15.000 λίρες από το διακανονισμό του διαζυγίου. Από την άλλη πλευρά η ίδια και οι κόρες της παίρνουν κονδύλια από τη βασιλική περιουσία. Για την ακρίβεια οι δύο πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία θεωρείται ότι έχουν εισπράξει συνολικά 3 εκ. λίρες από τη γιαγιά τους Ελισάβετ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε