Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο Ουμπέρτο Έκο και άλλοι Ιταλοί διανοούμενοι εναντίον του Μπερλουσκόνι

Ο συγγραφέας Ουμπέρτο Εκο. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πραγματοποιούν “συνάντηση διαμαρτυρίας” ζητώντας την παραίτηση του Καβαλιέρε την ώρα που εκείνος ετοιμάζει ανασχηματισμό…

Ιταλοί διανοούμενοι διεθνούς φήμης, αλλά και πολιτικοί, κινητοποιούνται κατά του ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Το μεσημέρι ξεκίνησε στο κλειστό στάδιο “Palasharp” του Μιλάνου δημόσια συνάντηση, με αίτημα την παραίτηση του μεγιστάνα-πρωθυπουργού, μετά τις αποκαλύψεις του σκανδάλου “Ρούμπι Καρίμα”.

Στη “συνάντηση διαμαρτυρίας”, που οργανώθηκε απο το σύνδεσμο “Δικαιοσύνη και Ελευθερία” και η οποία στηρίζεται απο τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης, παίρνουν μέρος, μεταξύ των άλλων, ο σημειολόγος και συγγραφέας Ουμπέρτο Έκο, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ρομπέρτο Σαβιάνο, ο πρώην πρόεδρος της ιταλικής δημοκρατίας Όσκαρ Λουίτζι Σκάλφαρο και ο ιστορικός Πόλ Γκίνζμπορκ.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι πολίτες που έχουν ζητήσει να παρακολουθήσουν, από κοντά, την δημόσια συζήτηση, ξεπερνούν κατά πολύ την χωρητικότητα του σταδίου που δεν υπερβαίνει τις 9.000 θέσεις.

Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση

Στο μεταξύ, ο ιταλός πρωθυπουργός, προσπαθεί να περιορίσει τα επακόλουθα του “Ρούμπι Γκέϊτ”, διευρύνοντας την κοινοβουλευτική και κυβερνητική του πλειοψηφία. Το Σάββατο ανακοίνωσε οτι θα εντάξει στην κυβερνητική του ομάδα έναν νέο υφυπουργό, τον Νέλο Μουσουμέτσι, προερχόμενο από το κόμμα “La Destra” (Η Δεξιά), του Φραντσέσκο Στοράτσε. Για την ερχόμενη εβδομάδα, έχει αναγγελθεί ευρύτερος ανασχηματισμός και με κάλυψη σειράς κενών θέσεων, κυρίως σε υφυπουργεία.

Στο εδώλιο για “κατάχρηση δικαιώματος”

Οι εισαγγελείς του Μιλάνου, τέλος, άφησαν να διαρρεύσει ότι πρόκειται να παραπέμψουν σε δίκη, με κατεπείγουσα διαδικασία, τον μεγιστάνα-πρωθυπουργό, μόνο για την κατηγορία κατάχρησης δικαιώματος. Για την κατηγορία υποστήριξης εκπόρνευσης ανηλίκων, πρόκειται να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη, από τον νόμο, διαδικασία, χωρίς άμεση παραπομπή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε