Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

“Ο Πάπας δεν θα αναμειχθεί στην εκλογή και το έργο του διαδόχου”

“Ο Πάπας δεν θα αναμειχθεί στην εκλογή και το έργο του διαδόχου”

Καμία ανάμειξη στην εκλογή και το έργο του διαδόχου του δεν θα έχει ο Πάπας Βενέδικτος, όπως δήλωσε ο αδερφός του, Γκέοργκ Ράτσινγκερ.

Ο Ράτσινγκερ, είχε αποκαλύψει από χθες ότι γνώριζε εδώ και λίγους μήνες ότι ο Πάπας σχεδίαζε να παραιτηθεί, καθώς και ότι ο γιατρός του του είχε συστήσει να σταματήσει τα υπερατλαντικά ταξίδια.

Σήμερα, μιλώντας στο BBC, αναφέρθηκε στο θέμα της διαδοχής τονίζοντας για τον Βενέδικτο ότι: “Θα είναι διαθέσιμος όποτε χρειαστεί, αλλά δεν πρόκειται να επέμβει στην εκλογή και το έργο του διαδόχου του”.

Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι ο λόγος της παραίτησης του αδερφού του είναι ότι το γεγονός ότι βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία: “Όταν έφθασε στο δεύτερο μισό της 80η δεκαετίας του, ένιωσε ότι η ηλικία του άρχισε να φαίνεται και ότι σταδιακά έχανε τις ικανότητές που μπορεί να είχε και που χρειάζεται για να εκπληρώσει τα καθήκοντά του. Η παραίτηση ήταν μια φυσική εξέλιξη”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Βατικανό, ο Πάπας θα αποσυρθεί σε μοναστήρι, αμέσως μετά την παραίτησή του, ενώ ο διάδοχός του αναμένεται να εκλεγεί από κονκλάβιο 117 μελών μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αδερφός του Πάπα γνώριζε εδώ και μήνες για την παραίτηση

 

Κεραυνοί και αστραπές στο Βατικανό! Σημάδι απ’ τον Θεό για την παραίτηση του Πάπα; (ΦΩΤΟ)

 

Τι είπαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την παραίτηση του Πάπα

 

Ερωτήματα για την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου του 16ου

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε