Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Ο Πάπας καλεί λαϊκούς και πιστούς να συνεργαστούν για το κοινό καλό

Ο Πάπας καλεί λαϊκούς και πιστούς να συνεργαστούν για το κοινό καλό

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ κάλεσε σήμερα από τον Καθεδρικό Ναό (Ντουόμο) του Μιλάνου τους πιστούς και όσους τηρούν «μία θετική λαϊκότητα» να συνεργαστούν για το κοινό καλό, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας προκειμένου να προεδρεύσει της «παγκόσμιας διάσκεψης οικογενειών», στην οποία συμμετέχουν Καθολικοί από 153 χώρες.

«Σε μία σαφή διάκριση ρόλων και στόχων, το θετικά λαϊκό Μιλάνο και το Μιλάνο της πίστης καλούνται σε μία άμιλλα για το κοινό καλό», τόνισε ο Ποντίφικας, περιστοιχισμένος από τον καρδινάλιο του Μιλάνου Άντζελο Σκόλα από τη μία πλευρά και από την άλλη τον αριστερό δήμαρχο της ιταλικής μεγαλούπολης Τζουλιάνο Πιζαπία.

Προηγουμένως ο Πάπας είχε διασχίσει όλη την πόλη του Μιλάνου με το ειδικό του όχημα. Δίπλα του παρέστεκε ο νέος οικονόμος του Σάντρο Μαριότι, ο οποίος αντικατέστησε τον Πάολο Γκαμπριέλε, που πρόσφατα συνελήφθη ως βασικός υπόλογος για το σκάνδαλο—που βαπτίσθηκε Vatileaks—και αφορά τη διαρροή απορρήτων εγγράφων.

Προτού φθάσει στο Ντουόμο, το όχημα του Πάπα πραγματοποίησε πολλές στάσεις εν μέσω του επευφημούντος πλήθους, προκειμένου ο Ποντίφικας να φιλήσει και να ευλογήσει νεογέννητα.

«Η οικογένεια θα πρέπει να ξαναεφευρεθεί ως βασική κληρονομιά της ανθρωπότητας, συντελεστής και σημείο ενός αληθούς και σταθερού πολιτισμού προς όφελος του ανθρώπου», τόνισε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Πάπας έφθασε στο αεροδρόμιο του Λινάτε στις 18.00, ώρα Ελλάδος, όπου έγινε δεκτός από τις τοπικές αρχές της περιοχής, τον δήμαρχο και τον δεξιό πρόεδρο της Λομβαρδίας Ρομπέρτο Φορμιγκόνι.

Μετά την ευλογία των πιστών στην Πλατεία του Καθεδρικού Ναού , ο Πάπας θα μεταβεί –για πρώτη φορά—στο περίφημο λυρικό θέατρο της Σκάλας του Μιλάνου, για να παρακολουθήσει την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε