Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Πολάνσκι “πήρε στο λαιμό του” τον Στρος Καν

Η υπόθεση Πολάνσκι, ο οποίος διέφυγε από τις ΗΠΑ όπου διώκεται για βιασμό μιας ανήλικης, διαδραματίζει έναν «ασύνειδο ρόλο» στη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος-Καν, τον οποίον η αμερικανική δικαιοσύνη έθεσε υπό κράτηση φοβούμενη μήπως διαφύγει, τονίζει ο συνήγορος του διάσημου σκηνοθέτη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info ο δικηγόρος Τζορτζ Κίτζμαν παραδέχθηκε σήμερα πως η υπόθεση Πολάνσκι διαδραματίζει έναν «ασύνειδο ρόλο» στην περίπτωση του Στρος-Καν «μ’ όλο που οι διαδικαστικές συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές».

Ο ίδιος ζήτησε από τη γαλλική διπλωματία να «εγγυηθεί» πως ο Στρος-Καν δεν θα διαφύγει, προκειμένου ο έως τώρα ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ να αφεθεί ελεύθερος και να μπορέσει να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Ο δικηγόρος του Πολάνσκι είναι της γνώμης πως «ο γαλλικός διπλωματικός μηχανισμός θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί όχι τόσο για να παρέμβει στην αμερικανική δικαιοσύνη –πράγμα που αποκλείεται, διότι η δικαιοσύνη μας δεν έχει να διδαχθεί μαθήματα από κανέναν– όσο για να εγγυηθεί πως ο Στρος-Καν θα είναι παρών σε κάθε κλήση του από την αμερικανική δικαιοσύνη».

Δεν είναι τυχαίο που κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία αναφέρθηκε από τις διωκτικές αρχές η υπόθεση Πολάνσκι, καίτοι η δικαστής αρνήθηκε πως η εν λόγω υπόθεση άσκησε κάποια επιρροή στην προκειμένη περίσταση.

«Όταν ο Ρομάν Πολάνσκι είχε διαφύγει, διέθετε ακόμη το διαβατήριό του», απεκάλυψε ο πρώην δικηγόρος του. Αυτό «δεν θα συνέβαινε, εάν αφαιρούσαν το διαβατήριο από τον Στρος-Καν», πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε