Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Πούτιν φτάχνει ένα αυτοκίνητο για όλους τους ρώσους

Ο Πούτιν φτάχνει ένα αυτοκίνητο για όλους τους ρώσους

Και καταβάλλει προσπάθειες να ανεβάσει την δημοτικότητά του αφού θέλει να γίνει ξανά Πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, έδωσε εντολή σε φίλο του, τον πιο πλούσιο άνθρωπο στην Ρωσία, να ξεκινήσει άμεσα η παραγωγή του «ρωσικού Φολκσβάγκεν του 21ου αιώνα».

Δηλαδή ενός φτηνού και ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου πόλης για «όλον τον ρωσικό λαό».

Τα σχέδια ήδη υπάρχουν: πρόκειται για ένα πεντάθυρο σεντάν με κινητήρα ισχύος 70 ίππων, μέγιστη ταχύτητα 120 χλμ. την ώρα και αυτονομία 400 χιλιομέτρων προτού οι μπαταρίες λιθίου χρειαστούν επαναφόρτιση.

Ο Πούτιν ανέθεσε την κατασκευή στον φίλο του επιχειρηματία Μιχαήλ Προχόροφ, λέγοντάς του απλώς: «Κάν΄ το όπως επιθυμείς, αρκεί η τιμή του να μην υπερβαίνει τις 8.000 ευρώ».

Η εταιρεία Υarovit, που εδρεύει στην Αγία Πετρούπολη, θα αρχίσει την κατασκευή του «ρωσικού Φολκσβάγκεν», ώστε τα πρώτα αυτοκίνητα να βγουν στο εμπόριο στις αρχές του 2011.

Προκειμένου να υλοποιηθεί το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός Οnexim, ιδιοκτησίας του κ. Προχόροφ, έχει ήδη επενδύσει περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, ρώσοι αναλυτές ισχυρίζονται ωστόσο ότι το σχέδιο αναμένεται να συναντήσει δυσκολίες στην πορεία, και όχι μόνο λόγω έλλειψης αξιόπιστης υλικοτεχνικής υποδομής και εξαρτημάτων.

Πολλοί μιλάνε ήδη για την είσοδο στην επιχειρηματική ζωή της χώρας ευρωπαϊκών και ασιατικών ανταγωνιστικών αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες σχεδιάζουν την κατασκευή ενός παρόμοιου αυτοκινήτου με ακόμη μικρότερο κόστος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε