Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Ραχόι αρνείται να διαπραγματευτεί ένα δημοσιονομικό σύμφωνο με την Καταλονία

Ο Ραχόι αρνείται να διαπραγματευτεί ένα δημοσιονομικό σύμφωνο με την Καταλονία
Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας Αρτούρ Μας

Η ισπανική κυβέρνηση “απώλεσε μια ιστορική ευκαιρία” αρνούμενη να διαπραγματευτεί ένα σύμφωνο που θα χορηγεί μεγαλύτερη δημοσιονομική αυτονομία στην Καταλονία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης της περιφέρειας της Καταλονίας.
 
“Πιστεύω ότι χάσαμε μια ιστορική ευκαιρία για κατανόηση μεταξύ της Καταλονίας και της υπόλοιπης Ισπανίας”, δήλωσε ο Αρτούρ Μας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του στη Μαδρίτη με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.
 
Σύμφωνα με τον Μας, ο Ραχόι δήλωσε ότι δεν υπάρχει “κανένα περιθώριο για διαπραγμάτευση πάνω στο δημοσιονομικό σύμφωνο” που ζητεί η Καταλονία.
 
“Πιστεύω πως η Ισπανία διαπράττει ένα σφάλμα και είναι που αναγιγνώσκεται το Σύνταγμα υπό του πρίσμα του συγκεντρωτισμού”, τόνισε ο Μας, ο οποίος ζήτησε να “ξαναδιαβασθεί” ο Καταστατικός Χάρτης του κράτους λιγότερο θορυβώδικα και με “πιό ανοικτό, αγαστό, τρόπο, λαμβάνοντας υπ’ όψη το πολυεθνοτικό κράτος”.
 
Η πλούσια αυτή περιοχή στη βορειοανατολική Ισπανία ζητεί από τη Μαδρίτη μια αυξημένη δημοσιονομική αυτονομία που θα της δώσει κυρίως τη δυνατότητα να συγκεντρώνει η ίδια τους φόρους της.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε