Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Ο Σαρκοζί θα επιστρέψει ξανά στην πολιτική”

“Ο Σαρκοζί θα επιστρέψει ξανά στην πολιτική”

Ο παλαιός πρωθυπουργός Ντομνίκ ντε Βιλπέν εκμυστηρεύθηκε απόψε στο ελβετικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS πως “πιστεύει σε μία επιστροφή του Γάλλου τέως προέδρου Νικολά Σαρκοζί στον πολιτικό στίβο”.

«Σήμερα , τόσο η δεξιά, όσο και η αριστερά, τού γράφουν ένα πιθανό σενάριο ολότελα ασυνήθιστο, εντελώς ανήκουστο. Η Γαλλία είναι λαίμαργη σε τέτοιου είδους καταστάσεις», δήλωσε ο ντε Βιλπέν στη συνέντευξή που παραχώρησε με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Γενεύη.

Υπάρχει «ένα είδος κενό, που αίφνης φαντάζει ως ένα προσκλητήριο, έπειτα, θα πρέπει να το θέλει, θα πρέπει να γνωρίζει πως να το διαχειρισθεί είναι δύσκολο, να διαχειρισθείς τον χρόνο, να διαχειρισθείς την απόσταση είναι δύσκολο», υποστήριξε ο ίδιος.

Ο πρώην πρωθυπουργός (2005-07) του Ζακ Σιράκ, προτού ο Σαρκοζί τον διαδεχθεί στην προεδρία, δεν αρνήθηκε τον συγκρουσιακό χαρακτήρα που είχε η σχέση του με τον τέως πρόεδρο, αλλά πρόσθεσε: «γνωρίζω τις ικανότητές του, όπως γνωρίζω και κάποια από τα ψεγάδια του, όμως αυτά είναι πλέον παλαιά ιστορία, και σήμερα η Ιστορία τού αφήνει περιθώριο για έναν νέο ρόλο, τού αφήνει μία πιθανή θέση. Έπειτα, αιρόμενος πάνω από τις περιστάσεις, θα πρέπει ( ο Νικολά Σαρκοζί) να σταθεί στο ύψος της Ιστορίας».

Μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου, ο Σαρκοζί ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό πολιτική της Γαλλίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε