Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο Σαρκοζί θα χάσει όποιος και να είναι ο αντίπαλός του!

Ο Νικολά Σαρκοζί θα έχανε από όποιον από τους δύο γάλλους σοσιαλιστές έβαζε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2012 μετά το σκάνδαλο Στρος-Καν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε μετά τη σύλληψη του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Νέα Υόρκη, δείχνει ότι ο Σαρκοζί θα έχανε με αρκετά μεγάλη διαφορά τόσο από τον Φρανσουά Ολάντ όσο και από την Μαρτίν Ομπρί.

Το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων BVA ανακοίνωσε ότι η δημοσκόπησή του, η οποία διενεργήθηκε στις 20 και 21 Μαϊου, μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη του ανθρώπου που ήταν φαβορί για την προεδρία, δείχνει ότι και οι διάδοχοί του θα νικούσαν τον Σαρκοζί.

Ο Ολάντ, βετεράνος σοσιαλιστής που όμως δεν έχει διατελέσει υπουργός, εμφανίζεται να κερδίζει τον πρώτο γύρο με 27% έναντι 21% του Σαρκοζί.

Η Ομπρί, ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα κέρδιζε 24% στον πρώτο γύρο έναντι 22% του Σαρκοζί, αν ήταν εκείνη, αντί του Ολάντ, η υποψήφια του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.

Στον δεύτερο γύρο ο Ολάντ θα κατατρόπωνε τον Σαρκοζί με 62% έναντι 38% του σημερινού προέδρου, πρόβλεψη παρόμοια με εκείνη που έκαναν για τον Στρος-Καν οι δημοσκοπήσεις πριν από τη σύλληψή του.

Αναφορικά με την Ομπρί, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, κι εκείνη θα κέρδιζε τον Σαρκοζί στον δέυτερο γύρο με 59% έναντι 41%.

Οι Σοσιαλιστές θα αναδείξουν τον υποψήφιό τους για τις προεδρικές εκλογές μέσω προκριματικών εκλογών. Οι προεδρικές εκλογές του 2012 θα διεξαχθούν σε δύο γύρους – στις 22 Απριλίου και στις 6 Μαϊου.

Η ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, δεν είχε καλή απόδοση στη δημοσκόπηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε