Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Σαρκοζί χρησιμοποιεί την “σωτήρια της Ελλάδας” στην προεκλογική του εκστρατεία!

Σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση έξω από το Παρίσι, στη Βιλπέντ, μίλησε σήμερα ο Νικολά Σαρκοζί.

Η σημερινή συγκέντρωση θεωρείται η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τον Σαρκοζί για να δώσει νέα ώθηση στην εκστρατεία του και να καλύψει τη διαφορά από τον βασικό του αντίπαλο, τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ.

Ο απολογισμός του έργου του κατά τη διάρκεια της πενταετίας θεωρείται ένα από τα αδύνατα σημεία. Έτσι ευθύς εξ αρχής ο υποψήφιος-πρόεδρος επιχείρησε να αθροίσει όλες τις επιτυχίες του.

Ανάμεσά τους και η “σωτηρία της Ελλάδας” όπως είπε, με τη δράση του και τις πρωτοβουλίες που πήρε στην Ευρώπη.

“Τώρα που έχουμε αφήσει πίσω μας την ελληνική κρίση” πρόσθεσε, “όποιος αγνοεί την δουλειά που έχει γίνει, είναι ανάξιος”.

  Απευθυνόμενος στο πλήθος υπογράμμισε παράλληλα ότι δεν θα πρέπει να ξεχνούν ότι “αγωνιζόμενοι για τους άλλους , στην ουσία αγωνιζόμαστε και για μας τους ίδιους, αγωνιζόμαστε για τη Γαλλία”.

  Σε σχέση με το μέλλον και τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη, ο Νικολά Σαρκοζί αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μετανάστευση και τη ζώνη Σένγκεν, την οποία επιθυμεί να μεταρρυθμίσει.

“ Όπως το ευρώ έτσι και η ζώνη Σένγκεν θα πρέπει να αποκτήσει μια πολιτική διακυβέρνηση, με υποχρεώσεις και δεσμεύσεις για όσες χώρες συμμετέχουν και ποινές για όσες δεν ανταποκρίνονται στις δεσμεύσεις τους” δήλωσε εν μέσω των χειροκροτημάτων του πλήθους.

    Στον οικονομικό τομέα και τον τομέα των επιχειρήσεων ο Νικολά Σαρκοζί αναφερόμενος στο αμερικανικό παράδειγμα, ζήτησε οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις να δίνονται αποκλειστικά και μόνο στις εταιρείες, οποιασδήποτε εθνικότητας, που όμως δεσμεύονται να παράγουν στην Ευρώπη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε