Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Σίλβιο αγάπησε και τους gay!

Ο Σίλβιο αγάπησε και τους gay!

Μια νέα –αντιφατική σε σύγκριση με την προηγούμενη– θέση του εμφανίστηκε να υιοθετεί ο ηγέτης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ό,τι αφορά την νομική αναγνώριση για τα ζευγάρια ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων που συζούν μόνιμα.

«Για το θέμα αυτό χρειάζεται μια πλειοψηφία που να επιτρέψει την αλλαγή του ποινικού κώδικα», δήλωσε ο μεγιστάνας του Τύπου και πρώην πρωθυπουργός κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο ιδιωτικό ραδιόφωνο Rtl 102,5.

Όταν οι παρουσιαστές ρώτησαν «άρα συμφωνείτε με το συγκεκριμένο μέτρο;», ο Μπερλουσκόνι συγκατένευσε, κουνώντας το κεφάλι, αλλά δεν μίλησε και συνεπώς οι ακροατές δεν ήταν σε θέση να αντιληφθούν την διαφοροποίησή του σε σχέση με την προηγούμενη θέση του. Όμως τη συνέντευξη μαγνητοσκόπησαν κάμερες–οι οποίες κατέγραψαν την κίνησή του αυτή.

Σχολιαστές επισημαίνουν τη «στροφή του Σίλβιο στο λεπτό αυτό θέμα ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων» σε ό,τι αφορά την δημιουργία ενός είδους συμφώνου συμβίωσης στην Ιταλία.

Υπενθυμίζουν ότι πριν από ένα χρόνο, υποστήριζε το ακριβώς αντίθετο: «Όσο βρισκόμαστε στην κυβέρνηση, οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις δεν πρόκειται ποτέ να θεωρηθούν ισότιμες με την παραδοσιακή οικογένεια», είχε τονίσει σε ομιλία του τον Φεβρουάριο του 2011.

Απαντώντας εξάλλου σε επικρίσεις για τα πάρτι του, ο Μπερλουσκόνι είχε πει χαρακτηριστικά στο παρελθόν «καλύτερα να σου αρέσουν οι γυναίκες, παρά να είσαι γκέι».

Παρατηρητές σχολιάζουν πως σε προεκλογικές περιόδους πολλές πεποιθήσεις και πάγιες θέσεις αναθεωρούνται–σε ρητορικό, αν μη τι άλλο, επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα βρήκε με τη Λέγκα του Βορρά ο Μπερλουσκόνι

Μπερκουσκόνι: Ας μην είμαι πρωθυπουργός, μου αρκεί ένα υπουργείο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε