Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Σίλβιο είπε στον πάμπλουτο φίλο του να ψευδορκήσει

Μια νέα πτυχή της σχέσης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με τον επιχειρηματία Τζανπάολο Ταραντίνι έρχεται στο φως. Ο Ιταλός πρωθυπουργός προέτρεψε το… φίλο του να δώσει ψευδή κατάθεση στο δικαστήριο.

Τουλάχιστον αυτό αποκαλύπτει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, Ansa, επικαλούμενο απόφαση του δικαστηρίου της Νάπολης.

Ο «καβαλιέρε» έχει νέους μπελάδες, αν επαληθευτούν τα παραπάνω. Μπορεί να κατηγορηθεί γιατί ζήτησε από τον Ταραντίνι να δώσει ψευδή κατάθεση στο πλαίσιο της ανάκρισης για τα call girls του Μπάρι, τα οποία ο επιχειρηματίας πλήρωνε για να διασκεδάσουν τον Μπερλουσκόνι και τους φίλους του στα πάρτυ της βίλας του Άρκορε.

Από το 2008 έως το 2009, ο Ταραντίνι ξόδεψε περίπου 29.000 ευρώ για τα νεαρά κορίτσια με τα οποία τροφοδοτούσε τα πάρτυ του Ιταλού πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το Αnsa, το δικαστήριο της Νάπολης έκρινε ότι η εισαγγελία του Μπάρι είναι αρμόδια να ερευνήσει την υπόθεση και επίσης αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Ταραντίνι, ο οποίος βγήκε από τη φυλακή Ποτζορεάλε, της Νάπολης, όπου κρατούνταν.

Η απόφαση αυτή εντείνει τις πιέσεις στον Μπερλουσκόνι, ο οποίος μέχρι τώρα δεν είχε διωχθεί για την υπόθεση Ταραντίνι, στην οποία ήταν μόνο μάρτυρας, καθώς η προσφυγή σε εκδιδόμενες γυναίκες δεν αποτελεί έγκλημα στην Ιταλία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, η έρευνα του Μπάρι δείχνει ότι ο Ταραντίνι πλήρωσε προκειμένου περίπου 30 νεαρές γυναίκες να περάσουν κάποιες νύχτες με τον Μπερλουσκόνι στις ιδιωτικές κατοικίες του πρωθυπουργού στη Ρώμη και το Άρκορε, στο διάστημα από τις 10 Ιουλίου του 2008 ως τις 29 Απριλίου του 2009.

Εάν οι κοπέλες αυτές περνούσαν τη νύχτα στο κρεβάτι του Μπερλουσκόνι, ο Ταραντίνι τις αποζημίωνε με 1.000 ευρώ, αλλά σύμφωνα με τηλεφωνικές συνομιλίες, το περιεχόμενο των οποίων αποκάλυψαν εφημερίδες, ο Ιταλός πρωθυπουργός έδινε πρώτος αυτός σε κάθε κορίτσι πριν φύγει από την έπαυλή του ένα φάκελο με 100 ευρώ.

Σύμφωνα με τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Μπερλουσκόνι με τον Ταραντίνι, τουλάχιστον τέσσερα με πέντε κορίτσια πήγαιναν κάθε φορά στις επαύλεις του πρωθυπουργού και ο Ταραντίνι έπρεπε κάθε φορά να βρίσκει νέες κοπέλες. Ο επιχειρηματίας τους πλήρωνε ακόμα μεταφορικά και διαμονή και επίσης τους εξασφάλιζε εμφανίσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς του πρωθυπουργού ή μια καλλιτεχνική καριέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπερλουσκόνι: Θα παραιτηθώ μόνο αν…

“Φέρε κορίτσια, αλλά να μην είναι πολύ ψηλά”

Μπερλουσκόνι: «Χοντροκώ… και αγ… η Μέρκελ»!

Ο Μπερλουσκόνι είναι μία τερατογέννεση του μεταμοντερνισμού!

Νέα δίκη για τον Μπερλουσκόνι;

Παραίτηση Μπερλουσκόνι ζητεί ξανά η αντιπολίτευση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε