Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Ο Σίλβιο επέστρεψε: “Νομίζατε ότι θα κάτσω σπίτι να γράψω τα απομνημονεύματά μου. Κάνατε λάθος”

Ο Σίλβιο επέστρεψε: “Νομίζατε ότι θα κάτσω σπίτι να γράψω τα απομνημονεύματά μου. Κάνατε λάθος”

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός μπορεί να παραιτήθηκε από πρωθυπουργός αλλά συνεχίζει να είναι παρών στην πολιτική ζωή της χώρας του.

Μιλώντας σήμερα σε γερουσιαστές της κεντροδεξιάς επιτέθηκε στη νέα κυβερνητική ομάδα του Μάριο Μόντι, όπως μετέδωσε το δημόσιο κανάλι Ραϊ Τρε.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι “η κυβέρνηση Μόντι είναι μια ανωμαλία της Δημοκρατίας” και για το λόγο αυτό “θα εργασθεί μόνον για το διάστημα που μας χρειάζεται για να βγούμε από την οικονομική κρίση και στην συνέχεια, θα παραιτηθεί”.

Με τον τρόπο αυτό ο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να δείξει ότι δεν τέθηκε στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων και είναι έτοιμος να επανέλθει στο προσκήνιο. “Νομίζατε ότι θα καθόμουν σπίτι για να γράψω τα απομνημονεύματά μου. Κι όμως, κάνατε λάθος” τόνισε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός, συνομιλώντας με δημοσιογράφους.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο “μίστερ τιβί”, μιλώντας στους βουλευτές του, πρόσθεσε ότι παρά την αρχική υποστήριξη της κεντροδεξιάς στο νέο κυβερνητικό σχήμα, η υπερψήφιση του κάθε μέτρου θα εξαρτάται από το ακριβές περιεχόμενό του, και θα αποφασίζεται, από τον μπερλουσκονικό Λαό της Ελευθερίας, ανάλογα με τις βασικές, κατευθυντήριες γραμμές, που θα εκφράζονται από τους υπουργούς.

Ο Μπερλουσκόνι αποκάλυψε, πάντως ότι είχε προτείνει στον Μάριο Μόντι να αναλάβει πρωθυπουργός της κεντροδεξιάς συμμαχίας, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

Διαβάστε επίσης: Ο Μόντι στη Βουλή κι απ’ έξω διαδηλώσεις

Κομμένο το μπούγκα μπούγκα τώρα έχει… μπάνκα μπάνκα!

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας – Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών ο Μόντι

Ο Σίλβιο δε μένει πια εδώ… – Τι πήρε μαζί του φεύγοντας

”Θέμα ημερών η χρεοκοπία Ισπανίας και Ιταλίας” – Η ευρωζώνη παραδίδεται στην πυρά του χρέους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε