Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Σίλβιο υποχωρεί για να σώσει την… γοητεία του!

REUTERS
Κάνει πίσω στο νομοσχέδιο για τις υποκλοπές για να σώσει την δημοτικότητά του και φυσικά την… γοητεία του!

Την ώρα που η δημοτικότητά του έχει φτάσει στο ναδίρ, ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναγκάζεται να υποχωρήσει και να κάνει αλλαγές σε ένα νοµοσχέδιο που είχε προκαλέσει µεγάλες αντιδράσεις – εκείνο που περιορίζει τη χρήση τηλεφωνικών υποκλοπών και στο οποίο άσκησαν κριτική ακόµα και οι σύµµαχοί του στην κυβέρνηση. Το νοµοσχέδιο συντάχθηκε προκειµένου να αποτρέψει τα ΜΜΕ να δηµοσιοποιούν τα κείµενα τηλεφωνικών συνοµιλιών που έχουν υποκλαπεί έως ότου οι ύποπτοι να παραπεµφθούν σε δίκη, κάτι που όπως λένε πολλοί θα περιορίσει την ικανότητα του Τύπου για τη δηµοσίευση ερευνητικών κοµµατιών, µια και το δικαστικό σύστηµα της Ιταλίας έχει µεγάλες καθυστερήσεις.
 
Στην τελευταία δηµοσκόπηση που δηµοσιεύθηκε στην εφηµερίδα «Ρεπούµπλικα» µόλις το 39% των Ιταλών δήλωσαν ότι εµπιστεύονται τον Μπερλουσκόνι, ενώ το 55% απάντησε ότι αισθάνονται «ελάχιστη ή καθόλου εµπιστοσύνη» στο πρόσωπό του. Σε σύγκριση µε το ποσοστό δηµοτικότητας του Μπερλουσκόνι πριν από έναν χρόνο, η πτώση αγγίζει τις 10 µονάδες», τονίζει η εφηµερίδα. Οι απώλειες οφείλονται κυρίως σε κεντρώους, µετριοπαθείς ψηφοφόρους, σύµφωνα µε το δηµοσίευµα, που εµφανίζονται τροµαγµένοι µετά τα σκάνδαλα των τελευταίων µηνών.
 
Εξάλλου έρευνα του Ινστιτούτου «Svimez» αποκαλύπτει ότι «στην Κάτω Ιταλία µία στις τρεις οικογένειες κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ το 47% των ιταλικών νοικοκυριών συντηρούνται µε έναν και µόνον µισθό».
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε