Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο Στρος Καν και ο...πόλεμος των νομισμάτων

Ο Στρος Καν και ο...πόλεμος των νομισμάτων
FOTO REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.10.2010 | 13:33
Πρώτη δημοσίευση: 07.10.2010 | 13:24

Μίλησε στη “Λε Μοντ” για τη νέα απειλή στην παγκόσμια οικονομία

"Παίρνω πολύ στα σοβαρά την απειλή ενός πολέμου νομισμάτων, ακόμη και λανθάνοντος", δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν λίγο πριν αρχίσει σήμερα στην Ουάσινγκτον η ετήσια γενική συνέλευση του ΔΝΤ.
 
 
Ο Στρος-Καν μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παρακάτω. Υποσχέθηκε πως είναι έτοιμος να διατυπώσει "προτάσεις" για να "αποφευχθεί" αυτή η εξέλιξη δίνοντας μια νέα διάσταση στην παγκόσμια οικονομία. ,
 
Ο επικεφαλής του Ταμείου ανέλυσε στους γάλλους δημοσιογράφους πως η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας μπορεί να επιφέρει την ανάδυση "του πειρασμού των εθνικών λύσεων", "ιδιαίτερα όσον αφορά τα νομίσματα".
 
"Το είδαμε με την ιαπωνική παρέμβαση για να μειωθεί η ισοτιμία του γεν, με τις ανησυχίες της Βραζιλίας για την άνοδο του ρεάλ", υπογραμμίζει ο Ντομινίκ Στρος-Καν.
 
Ο κίνδυνος ενός νομισματικού πολέμου πλανάται τις τελευταίες ημέρες πάνω από την παγκόσμια οικονομία, καθώς πολλές αναδυόμενες χώρες, ιδιαίτερα η Κίνα, κατηγορούνται από τις πιο πλούσιες ότι δεν θέλουν να αφήσουν τα νομίσματά τους να ανατιμηθούν ώστε να τονωθούν οι εξαγωγές τους.   Διαδώστε αυτό το άρθρο