Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ο Τομ Πέρεζ πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο Τομ Πέρεζ , πρώην υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, εξελέγη πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών με αποστολή να ηγηθεί της ανασυγκρότησης του Δημοκρατικού Κόμματος και της αντιπολίτευσης κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

“Υποφέρουμε από μία κρίση εμπιστοσύνης, μία κρίση συνέπειας”, δήλωσε ο Τομ Πέρεζ απευθυνόμενος στα μέλη της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών δεσμευόμενος ότι θα ηγηθεί της μάχης κατά του Τραμπ και της στροφής της Επιτροπής προς τη βάση του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Τομ Πέρεζ, δομινικανής καταγωγής, νίκησε με 235 ψήφους έναντι 200 τον Κιθ Ελισον, μέλους της Βουλής των Αντιπροσώπων, πρώτο μουσουλμάνο που εκλέχθηκε στο Κονγκρέσο των ΗΠΑ, υποστηριζόμενο από τον υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς.

Η μονομαχία τους αναπαρήγαγε την αναμέτρηση ανάμεσα στην Χίλαρι Κλίντον και τον Μπέρνι Σάντερς, ανάμεσα στο κατεστημένο και την προοδευτική πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος, μία αντιπαράθεση που οι Δημοκρατικοί θα προσπαθήσουν να αφήσουν πίσω τους για να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση του Τραμπ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε