Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο Τραμπ “τα χώνει” για την Ιβάνκα

Ο Τραμπ “τα χώνει” για την Ιβάνκα

Το δίκιο της κόρης του έπνιξε τον Ντόναλντ Τραμπ. Τα “έβαλε” με την αλυσίδα καταστημάτων Nordstrom επειδή σταμάτησε να πουλάει την συλλογή ρούχων της Ιβάνκα τραμπ. Δείτε τι έγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. 

“Η κόρη μου η Ιβάνκα αντιμετωπίστηκε με πολύ άδικο τρόπο από τη Nordstrom. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, που με σπρώχνει πάντα για να κάνω το σωστό. Τρομερό”, έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Την περασμένη εβδομάδα, μετά από απειλές για μποϊκοτάρισμα των καταστημάτων της, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα διαθέτει πλέον τσάντες, παπούτσια και ενδύματα της μάρκας Ιβάνκα Τραμπ. Μια εκπρόσωπος του ομίλου διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ότι η απόφαση αυτή ελήφθη με μοναδικό κριτήριο το επίπεδο των πωλήσεων. “Βασιζόμενοι στην απόδοση αυτής της μάρκας, αποφασίσαμε να μην αγοράσουμε (σ.σ. τα προϊόντα της Ιβάνκα Τραμπ) αυτή τη σεζόν”, ανέφερε η εκπρόσωπος.

Ο όμιλος, που διαθέτει περίπου 350 καταστήματα στις ΗΠΑ και τον Καναδά, περιλαμβάνεται στον κατάλογο των “υπό μποϊκοτάζ” επιχειρήσεων που συνέταξε ο ιστότοπος “Grab Your Wallet” επειδή πωλούν ενδύματα της Ιβάνκα Τραμπ. Λίγα λεπτά μετά το “τιτίβισμα” του Τραμπ η μετοχή της Nordstrom στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρουσίαζε μικρή άνοδο (+0,28%) φτάνοντας στα 42,90 δολάρια.

Το συγκεκριμένο τιτίβισμα έγινε λίγο αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε στους Αμερικανούς αστυνομικούς. Ο ίδιος τόνισε ότι θα τους στηρίξει για να αντιμετωπίσουν την “κρίση στη δημόσια ασφάλεια” που σημαδεύτηκε από την αύξηση των ανθρωποκτονιών σε ορισμένες πόλεις, χωρίς ωστόσο να κάνει καμία αναφορά στην αστυνομική βία σε βάρος Αφροαμερικανών που προκάλεσε κατακραυγή αλλά και ταραχές, σε πολλές περιπτώσεις, τα τελευταία χρόνια.

“Ζητήσατε μέσα, υλικά και την υποστήριξη που χρειάζεστε για να κάνετε τη δουλειά σας. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε να καλύψετε τις ανάγκες σας. Και αυτό περιλαμβάνει μια πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στη βία εναντίον των δυνάμεων της τάξης”, είπε ο πρόεδρος Τραμπ στο συνέδριο της ένωσης των Αμερικανών αστυνομικών.

“Ήρθε ο καιρός να εξαρθρώσουμε τις συμμορίες που τρομοκρατούν τους πολίτες μας και να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι Αμερικανοί θα μεγαλώσουν σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον, με αγάπη και υποστήριξη”, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Τραμπ, το 60% των θυμάτων ανθρωποκτονιών κάτω των 22 ετών είναι Αφροαμερικανοί. “Πρόκειται για μια εθνική τραγωδία που απαιτεί να δράσουμε σε εθνικό επίπεδο”, τόνισε.

 Ποια Μελάνια; Η Ιβάνκα απόλυτο “αφεντικό” στο Λευκό Οίκο [pic]

“Αυτή τη στιγμή, πολλές συνοικίες στην Αμερική αντιμετωπίζουν μια κρίση δημόσιας ασφάλειας. Οι ανθρωποκτονίες το 2015 κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση τους σε διάστημα σχεδόν μισού αιώνα”, συνέχισε. Έφερε ως παράδειγμα το Σικάγο όπου το 2016 σημειώθηκαν 760 φόνοι, αύξηση 55% σε σύγκριση με το 2015.

Η εταιρεία Nordstrom Inc επέμεινε ότι η απόφασή της να μην πουλάει ενδύματα, κοσμήματα και άλλα είδη της μάρκας της κόρης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στα καταστήματά της ή στο διαδικτυακό της κατάστημα οφείλεται στην πορεία των πωλήσεων των ειδών με ετικέτα Ivanka Trump, μετά το σάλο που προκάλεσε η αντίδραση του μεγιστάνα.
“Τον τελευταίο χρόνο, και ειδικά το δεύτερο εξάμηνο του 2016, οι πωλήσεις της μάρκας μειώνονταν σταθερά, φθάνοντας σε ένα σημείο που δεν θα ήταν καλή απόφαση από επιχειρηματική άποψη να συνεχίσουμε (την πώληση) της γραμμής της προς το παρόν”, ανέφερε η αλυσίδα λιανικής στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η Nordstrom συμπλήρωσε ότι η Ιβάνκα Τραμπ ενημερώθηκε για την απόφαση αυτή στις αρχές του Ιανουαρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε