Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

O Τσαρλς Νταλάρα βλέπει “φως στο τουνελ” για την Ελλάδα

“Πιστεύω ότι το PSI είναι ένα μεγάλο σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό” δήλωσε στο “Έθνος της Κυριακής” ο επικεφαλής του IIF

Επίσης τόνισε πως “θα πάρει κάποιον χρόνο για τους σπόρους που φυτεύτηκαν σήμερα να βλαστήσουν και το όφελος να είναι ορατό για την ελληνική οικονομία. Ίσως πάρει και μερικούς μήνες, αλλά θα συμβεί”.

“Εάν οι Έλληνες τοποθετήσουν μπροστά την αποφασιστικότητά τους και εάν εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το πρόγραμμα, δεν θα είναι χαμένες οι προσπάθειές τους, ούτε πρόκειται να ξαναδούν να επανέρχεται το τεράστιο ποσό του ιδιωτικού χρέους” ανέφερε ο Τσ. Νταλάρα.

Ο κ.Νταλάρα πιστεύει ότι “χρειάζεται να μεταφερθούν γρήγορα τα κεφάλαια στις τράπεζες, θα πρέπει να ξεκινήσει να κινείται η αγορά, χρειαζόμαστε να επαναφέρουμε την εμπιστοσύνη και την ανταγωνιστικότητα στην ελληνική οικονομία, χρειάζεται να δείξουμε ότι είναι ένας τόπος που οι άνθρωποι μπορούν να επενδύσουν σ’ αυτόν”.

Ο επικεφαλής του IIF συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό “να παραμείνουν στο πρόγραμμα”, και αν συμβεί αυτό “θα αρχίσουν να βλέπουν τα οφέλη αυτού του προγράμματος νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν”.

Σημειώνει ότι “η Ελλάδα είναι στενά συνδεδεμένη με την Ευρώπη, ως παρόν και ως μέλλον. Το μέλλον της Ελλάδας είναι ενωμένο με το ευρώ και την Ευρωζώνη. Αν παραμείνει στην ίδια πορεία, αυτό θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη και την πρόοδο. Και μπορώ να δω το φως στο τέλος του τούνελ, πολύ νωρίτερα από ό,τι άλλοι μπορούν να το δουν” , καταλήγει ο Τσ. Νταλάρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε