Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Τσόρτσιλ διέταξε τη συγκάλυψη περιστατικού με UFO

Απόρρητα μέχρι πρότινος έγγραφα αποκαλύπτουν πως η κυβέρνηση του Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε σκοπίμως αποκρύψει κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εμφάνιση UFO!

Πιλότοι της RAF είχαν «συναντήσει» αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο επιστρέφοντας στη βάση τους από βομβαρδισμό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά ο Τσόρτσιλ φέρεται να διέταξε να αποσιωπηθεί το γεγονός για να μην προκληθεί «μαζικός πανικός». Περίπου 50 χρόνια μετά, η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας καθώς ο βρετανικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε τα Εθνικά Αρχεία.

Όπως προκύπτει, η κυβέρνηση Τσόρτσιλ έπαιρνε πολύ σοβαρά τις αναφορές για εμφάνιση αγνώστων αντικειμένων για αυτό και υπάρχουν χιλιάδες σελίδες αναφορών. Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ μάλιστα είχε ζητήσει εβδομαδιαίες αναφορές στη διάρκεια της δεκαετίας του ’50 και του Ψυχρού Πολέμου.

Κοινή επιτροπή που συμβούλευε την κυβέρνηση για θέματα άμυνας και πληροφοριών ήταν εκείνη που ετοίμαζε τις αναφορές για την εμφάνιση UFO. Σύμφωνα δε με τον Guardian, σε ετήσια βάση οι πιλότοι της RAF πραγματοποιούσαν εκατοντάδες πτήσεις αναγνώρισης αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων.

Η αποκάλυψη ξεκίνησε από έναν επιστήμονα, ο παππούς του οποίου ήταν εκ των σωματοφυλάκων του Τσόρτσιλ και πιλότος της RAF. Το 1999, ζήτησε από τη βρετανική κυβέρνηση περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό, καθώς ο παππούς του, ήταν παρών όταν ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο Αμερικανός στρατηγός Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, συζητούσαν πως θα χειριστούν το θέμα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα λοιπόν, ο Τσόρτσιλ φέρεται να ζήτησε την απόκρυψη του περιστατικού λέγοντας πως «πρέπει αμέσως να καταστεί απόρρητο γιατί θα μπορούσε να προκαλέσει μαζικό πανικό και να καταστρέψει την πίστη στην Εκκλησία».

Στη διάρκεια των τελευταίων ετών, οι αναφορές για την εμφάνιση UFO ήταν μαζικές. Τον Ιανουάριο του 1995 είχε αναφερθεί πως διαστημόπλοιο, 20 φορές μεγαλύτερο από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου είχε εντοπιστεί πάνω από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου στο Εδιμβούργο ένα μαύρο ιπτάμενο αντικείμενο είχε εντοπιστεί να πετά πάνω από ποταμό, χωρίς να ταράζει τα νερά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, όμως, που συνδέουν τις πολλές αναφορές και με την επιτυχημένη αμερικανική σειρά X-Files, που άρχισε να μεταδίδεται το 1996.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε