Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο… Τζορτζ Κλούνεϊ ζει στο Βατικανό!

Ο… Τζορτζ Κλούνεϊ ζει στο Βατικανό!

Παντού υπάρχει ένας… Τζορτζ Κλούνεϊ. Ακόμα και στο Βατικάνο! Έτσι, τουλάχιστον υποστηρίζει το περιοδικό “Vanity Fair” που φιλοξενεί στο εξώφυλλό του τον αρχιεπίσκοπο Γκέοργκ Γκάνσβαϊν.

Στο εξώφυλλο της ιταλικής έκδοσης του περιοδικού που κυκλοφορεί σήμερα εμφανίζεται ο 56χρονος αρχιεπίσκοπος, ο οποίος μάλιστα είναι προσωπικός γραμματέας του πάπα Βενέδικτου, και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τον αποκαλούν “Πανέμορφο Τζορτζ”.

Ο τίτλος στο εξώφυλλο γράφει “Πατέρα Γκέοργκ-Δεν είναι αμαρτία να είσαι όμορφος”, ενώ το περιοδικό αποκαλεί τον αρχιεπίσκοπο “Τζορτζ Κλούνι του Αγίου Πέτρου” και εξηγεί ότι φιλοξενεί αφιέρωμα για να τιμήσει την πρόσφατη ανάδειξή του σε αρχιεπίσκοπο ως αναγνώριση της ολοένα και αυξανόμενης εξουσίας του στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Εκπρόσωπος του περιοδικού δήλωσε ότι ο Γκάνσβαϊν δεν παραχωρεί συνέντευξη στο περιοδικό, ούτε πόζαρε για την φωτογραφία του εξωφύλλου εξηγώντας ότι πρόκειται για μεγέθυνση μίας υπάρχουσας φωτογραφίας του.

Ο Γκάνσβαϊν, γερμανός κι εκείνος όπως ο πάπας, διετέλεσε προσωπικός γραμματέας του ποντίφικα από τότε που εκείνος εξελέγη επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας το 2005 και προήχθη στο αξίωμα του αρχιεπισκόπου στις αρχές του μήνα.

Μάλιστα, θα διατηρήσει την θέση του γραμματέα, γεγονός που θα του δώσει ακόμη μεγαλύτερη εξουσία για το ποιος θα έχει πρόσβαση στον 85χρονο πάπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε