Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο “Βασιλιάς των Λιονταριών” είναι και … Βασιλιάς του Μπρόντγουεϊ

Ο “Βασιλιάς των Λιονταριών” είναι και … Βασιλιάς του Μπρόντγουεϊ

Όπως ανακοίνωσε η Ντίσνει, ο αγαπημένος Σίμπα και η παρέα του εκτόπισαν από την κορυφή των επιτυχιών στο Μπρόντγουεϊ την εισπρακτική επιτυχία “Το Φάντασμα της Όπερας”.

“Ο Βασιλιάς των Λιονταριών” έχει συγκεντρώσει στο Μπρόντγουεϊ 853.800.000 δολάρια από πωλήσεις εισιτηρίων, ξεπερνώντας το “Φάντασμα”, το οποίο απέσπασε λίγο περισσότερα από 853.100.000 δολάρια.

“Ο Βασιλιάς των Λιονταριών”, που είναι βασισμένο στην ταινία κινουμένων σχεδίων του Ντίσνεϊ του 1994 με τον ίδιο τίτλο, περιγράφει το ταξίδι του Σίμπα, ενός μικρού λιονταριού με βασιλικό αίμα. Όταν ο Σίμπα εξορίζεται από τη ζούγκλα από τον σατανικό θείο του, καταφέρνει να ξεπεράσει τις αντιξοότητες με την βοήθεια των φίλων του στη ζούγκλα και να διεκδικήσει τον θρόνο του βασιλιά της αφρικανικής άγριας ζωής.

Το μιούζικαλ, το οποίο περιλαμβάνει τραγούδια του Έλτον Τζον με στίχους του Τιμ Ράις, έχει σκηνοθετήσει η Τζούλι Τέιμορ. Σημειώνει επιτυχία από τότε που ανέβηκε τον Νοέμβριο του 1997. Έχει γίνει , μάλιστα, διεθνής επιτυχία και από το 1999 έχει μεταφερθεί στο Ουέστ Εντ του Λονδίνου.

Το “Φάντασμα της Όπερας” εξακολουθεί να έχει τα σκήπτρα της μεγαλύτερης εισπρακτικής επιτυχίας μιούζικαλ στον κόσμο με παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο “Βασιλιάς των Λιονταριών” έχει 4,8 δισεκατομμύρια.

Διαβάστε
Οι γυναίκες οδηγούν καλύτερα από τους άνδρες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε