Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Ο Χουάν Κάρλος είναι η ντροπή της Ισπανίας"

`Ο Χουάν Κάρλος είναι η ντροπή της Ισπανίας`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.04.2012 | 16:41
Πρώτη δημοσίευση: 16.04.2012 | 16:37

"Σοκαρισμένη και σκανδαλισμένη" δήλωσε η Γαλλίδα ηθοποιός και υπέρμαχη της προστασίας των ζώων Μπριζίτ Μπαρντό από την είδηση ότι ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος συμμετείχε στην Μποτσουάνα σε κυνήγι ελεφάντων.

"Είναι απρεπές, αποκαρδιωτικό και ανάξιο ενός ανθρώπου του κύρους σας. Δεν είστε καλύτερος από τους λαθροκυνηγούς που λεηλατούν τη φύση, είστε η ντροπή της Ισπανίας", γράφει η Μπαρντό σε επιστολή της προς τον Ισπανό μονάρχη, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ίδρυμα προστασίας των ζώων που έχει ιδρύσει η ίδια.

Ο 74χρονος Χουάν Κάρλος υποβλήθηκε σε επέμβαση στο γοφό καθώς υπέστη κάταγμα από πτώση κατά τη διάρκεια ιδιωτικής επίσκεψής του στην Μποτσουάνα, ανακοίνωσε ο βασιλικός οίκος, χωρίς να διευκρινίσει τις συνθήκες του ατυχήματος.

Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα Ελ Παΐς, ο βασιλιάς κυνηγούσε ελέφαντες όταν έπεσε.

"Ελπίζω ότι με το πέσιμο αυτό θα αλλάξετε αντιλήψεις και ότι στο εξής θα προστατεύετε τη βιοποικιλότητα και σε άλλα μέρη, πέρα από τα συνέδρια", υπογραμμίζει η Μπαρντό στην επιστολή της.

Ο Χουάν Κάρλος ανέβηκε στον ισπανικό θρόνο το 1975, δύο ημέρες μετά το θάνατο του στρατηγού Φράνκο και χαίρει ιδιαίτερου σεβασμού στην Ισπανία γιατί στήριξε τη δημοκρατική μετάβαση της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι την πάτησε ο Χουάν Κάρλος! Γιατί είναι έξαλλοι οι ισπανοί μαζί του
   Διαδώστε αυτό το άρθρο