Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο αιγύπτιος ΥΠ.ΕΞ. νέος επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου

REUTERS
Ο ΥΠ.ΕΞ.της Αιγύπτου Ναμπίλ αλ- Αράμπι, εξελέγη ως ο νέος επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, την Κυριακή, από τα κράτη-μέλη του οργανισμού.
Ήταν μια περιπετειώδης επιλογή με πολύ παρασκήνιο, καθώς η Αίγυπτος κατέθεσε την υποψηφιότητα κυριολεκτικά στο παρά πέντε, ενώ το Κατάρ απέσυρε τη δικιά του πρόταση για τη θέση του Γενικού Γραμματέα, μόλις έγινε γνωστή η υποψηφιότητα του Αιγύπτιου ΥΠ.ΕΞ.
 
Ο Ναμπίλ αλ- Αράμπι, βετεράνος διπλωμάτης, πολύ δημοφιλής, που ο πολιτικός του λόγος διακρίνεται από εθνικιστικές και παναραβικές απόψεις, θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Ιουλίου.
 
Η απόφαση ελήφθη στο Κάιρο, μετά από την κατ ιδίαν συνάντηση του Αιγύπτιου διπλωμάτη με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Σείχη Γιαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Γιαμπόρ αλ-Θανί, πριν από τη σύνοδο των μελών του Συνδέσμου για την εκλογή διαδόχου του απερχόμενου Γενικού Γραμματέα, Αμρ Μούσα.
 
” Είναι τιμή μου να απολαμβάνω αυτής της υπέροχης εμπιστοσύνης προς το άτομό μου από το Συμβούλιο και να οριστώ ως ο επικεφαλής του Συνδέσμου “, είπε στους συγκεντρωμένους συντρόφους του ο αλ- Αράμπι, προσθέτοντας ότι δεν έχει προετοιμάσει λόγο καθώς η απόφαση για την κάθοδό του στις αρχαιρεσίες ήταν κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής.
 
Ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας του συλλόγου, Αμρ Μούσα ο οποίος διατηρούσε το πόστο από 2001, δήλωσε ότι προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Αιγύπτου στις προγραμματισμένες εκλογές του Νοεμβρίου.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε