Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο αλ Ζαουάχρι απειλεί τη Δύση: «θα συνεχίσουμε τη Τζιχάντ»

ΦΩΤΟ REUTERS

Να συνεχίσει το δρόμο που χάραξε κατά της Δύσης ο Όσαμα Μπιν Λάντεν δεσμεύτηκε ο διάδοχός του στην ηγεσία της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του.

Το μήνυμα του αλ Ζαουάχρι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και είναι διαθέσιμο στο YouTube, όπως ανέφερε το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

«Οφείλουμε να συνεχίσουμε το δρόμο του τζιχάντ για να διώξουμε τους εισβολείς από τη γη του Ισλάμ», σημειώνει ο Ζαουάχρι στο μήνυμά του προς «το ισλαμικό έθνος» σε επικήδειο που κάνει στον ιδρυτή της Αλ Κάιντα, σχεδόν ένα μήνα μετά τη δολοφονία του από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο κρησφύγετό του στο Αμποταμπάντ.

Μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια εξέγερση των μουσουλμάνων, σημειώνει ο Ζαουάχρι, ο οποίος αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος από το 28λεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στη μνήμη του ηγέτη της Αλ Κάιντα.

«Τώρα χαίρεστε για το μαρτύριο του σεΐχη Οσάμα Μπιν Λάντεν, του ιερού πολεμιστή, αλλά θα το μετανιώσετε», υπογραμμίζει, αναφερόμενος στις ΗΠΑ, και προσθέτει: «Σήμερα, χάρη στο Θεό, η Αμερική δεν αντιμετωπίζει ένα άτομο ή μια ομάδα (…) αλλά ένα έθνος που εξεγείρεται, το οποίο ξύπνησε από τον ύπνο του σε μια αναγέννηση του Τζιχάντ».

Οι μουσουλμάνοι στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Τυνησία και τη Συρία αγωνίζονται για τον ίδιο σκοπό κατά των ΗΠΑ, προσθέτει ο Ζαουάχρι, καλώντας και τη νεολαία του Πακιστάν να ακολουθήσει το παράδειγμα των νέων στα αραβικά έθνη που επιζητούν να ανατρέψουν τις κυβερνήσεις τους.

Ωστόσο ο Ζαουάχρι καλεί τους υποστηρικτές της Αλ Κάιντα να απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να βάλουν σε κίνδυνο «πλήθη σε τεμένη, αγορές ή δημόσιους χώρους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τούρκος πράκτορας δηλώνει: “Ο Οσάμα πέθανε το 2006 από ασθένεια”!!!

Ο Μπιν Λάντεν “εμφανίστηκε”!

 

Η Αλ Κάιντα άρχισε την εκδίκηση – Λουτρό αίματος στο Πακιστάν

 

«Αίμα για το αίμα» του Λάντεν υπόσχεται η ιρακινή αλ Κάιντα

Το μήνυμα του Μπιν Λάντεν λίγο πριν πεθάνει

 

Βίντεο – ντοκουμέντα του Μπιν Λάντεν έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό Πεντάγωνο

Η Αλ Κάιντα επιβεβαίωσε το θάνατο Λάντεν – Απειλεί τις ΗΠΑ: «Το αίμα του θα γίνει τα δάκρυά σας»

‘Ηθελαν να αιματοκυλίσουν την επέτειο της 11η Σεπτεμβρίου – Ο Μπιν Λάντεν ετοίμαζε επιθέσεις σε τρένα!

Βίντεο – ντοκουμέντα του Μπιν Λάντεν έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό Πεντάγωνο

Το μήνυμα του Μπιν Λάντεν λίγο πριν πεθάνει

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε