Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο άνθρωπος που ενημέρωσε τον Σαρκοζί για τη σύλληψη του Στρος Καν!

Αρνείται τις κατηγορίες της συνωμοσίας, ο υπεύθυνος ασφαλείας στον όμιλο Accor – ιδιοκτήτης του Sofitel – , που ειδοποίησε τον Σαρκοζί για τη σύλληψη του Στρος Καν τη νύχτα της 14ης προς 15 Μαΐου.

Ο Ρενέ – Ζορζ Κερί, με συνέντευξη στην “Ζουρνάλ ντε Ντιμάνς, αναφέρει: “Τώρα, όσον αφορά ότι εμείς, από το Παρίσι, επηρεάσαμε την αστυνομία Νέας Υόρκης (να συλλάβει τον Στρος-Καν), αυτό είναι ένα παραλήρημα”.

Ο κ. Κερί έχει ήδη αποκαλύψει ότι τις πρώτες ώρες της 15ης Μαΐου, περίπου ένα τρίωρο αφότου ο DSK ήταν κρατούμενος στη Νέα Υόρκη, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ange Mancini, τον συντονιστή των υπηρεσιών πληροφοριών στο γαλλικό προεδρικό μέγαρο, ενημερώνοντας πρώτος για τη σύλληψη του Στρος-Καν.

Αμφότεροι πρώην αστυνομικοί, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές εκτιμήσεις ο ένας γνώριζε τον άλλον.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, ο Μαντσινί ενημέρωσε με τη σειρά του τον διευθυντή πολιτικού Γραφείου του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, κ. Κριστιάν Φρεμόν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κλοντ Γκεάν (έχει δηλώσει ότι πληροφορήθηκε για τη σύλληψη Στρος-Καν τηλεφωνικώς, από το προεδρικό μέγαρο) την Τρίτη πέρασε στην επίθεση κατά του στενού περιβάλλοντον του Στρος-Καν.

Ο κ. Γκεάν χαρακτήρισε ως “αναιδείς κατηγορίες”, τις επικρίσεις από το στενό περιβάλλον του Στρος-Καν, σύμφωνα με το οποίο “εκδηλώθηκε μια κυβερνητική εγκληματική απόπειρα σε βάρος του Στρος-Καν”, του έως τότε πρωτοπόρου στις δημοσκοπήσεις εν όψει των προεδρικών εκλογών της άνοιξης του ’12 στη Γαλλία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε