Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ο αντιπρόεδρος του Τραμπ επισκέφθηκε το Νταχάου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς επισκέφθηκε το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου στη Γερμανία, μια επίσκεψη που προκάλεσε αίσθηση στις ΗΠΑ όπου οι αντισημιτικές και ξενοφοβικές επιθέσεις έχουν καταγράψει άνοδο μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Τον Αμερικανό αντιπρόεδρο συνόδευαν η σύζυγός του και η κόρη του. «Συγκινητική επίσκεψη στο Νταχάου σήμερα. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν εναντίον των Εβραίων και άλλων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος» ήταν το μήνυμα που ανήρτησε ο Μάικ Πενς στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Οι αντισημιτικές και ρατσιστικές επιθέσεις αυξήθηκαν στις ΗΠΑ μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ την 8η Νοεμβρίου, σύμφωνα με το παρατηρητήριο εξτρεμιστικών ενεργειών, το Southern Poverty Law Center. Αυτό το κέντρο έχει καταγράψει 867 περιστατικά παρενόχλησης κι εκφοβισμού το πρώτο 10ημερο μετά τη νίκη του, επισημαίνοντας σε μια έκθεση ότι «πολλοί δράστες (αυτών των ενεργειών) ανέφεραν το όνομα του Τραμπ την ώρα» που τις διέπρατταν.

Σύμφωνα με το CNN, 48 συναγωγές και εβραϊκά πολιτιστικά κέντρα δέχθηκαν σχεδόν 60 προειδοποιήσεις για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ και σε μια επαρχία του Καναδά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε