Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

“Ο άντρας μου αποκλείεται να σκότωσε γυναίκες και παιδιά”

 Η σύζυγος του αμερικανού επιλοχία Ρόμπερτ Μπέιλς, που κατηγορείται ότι σκότωσε 17 Aφγανούς αμάχους, δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως ο άντρας της μπορεί να ευθύνεται γι’ αυτή τη σφαγή καθώς δεν θα μπορούσε να κάνει κακό σε παιδιά.

Εναντίον του 38χρονου Μπέιλς, που έχει υπηρετήσει στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τη δολοφονία 17 Αφγανών, οκτώ ενηλίκων και εννέα ανηλίκων, για την επίθεση εναντίον έξι ανθρώπων και την απόπειρα δολοφονίας δύο ακόμη ενηλίκων και τεσσάρων ανηλίκων.

Η Κάριλιν Μπέιλς, που μίλησε δημοσίως πρώτη φορά μετά το επεισόδιο της 17ης Μαρτίου στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν, δήλωσε στην εκπομπή Today του αμερικανικού δικτύου NBC ότι μίλησε πρόσφατα με τον σύζυγό της δύο φορές, αλλά δεν τον ρώτησε αν ή πώς εμπλέκεται στις δολοφονίες αυτές.

“Απλώς δεν πιστεύω ότι εμπλέκεται”, είπε στη συνέντευξη η Κάριλιν Μπέιλς. “Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος”. “Φαινόταν λίγο μπερδεμένος σχετικά με το πού βρισκόταν και το λόγο για τον οποίο βρισκόταν εκεί”, πρόσθεσε η Μπέιλς.

Σύμφωνα με την σύζυγό του ο επιλοχίας Μπέιλς, που κρατείται στην στρατιωτική φυλακή Λίβενγουορθ στο Κάνσας, είναι ένας εξαιρετικός πατέρας που δεν θα μπορούσε να κάνει κακό σε παιδιά.

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΧΙΑ ΜΠΕΙΛΣ

“Αγαπά τα παιδιά. Είναι και ο ίδιος σαν ένα μεγάλο παιδί (…) Δεν έχω ιδέα τι συνέβη (….), αλλά αγαπούσε τα παιδία, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο”, υπογράμμισε η Κάριλιν Μπέιλς.

“Είναι συνταρακτικό. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να χάσω τα παιδιά μου. Η καρδιά μου είναι με τις οικογένιες όσων έχασαν τα παιδιά τους”, πρόσθεσε η Μπέιλς.

Όταν ρωτήθηκε, αν ο σύζυγός της έπασχε από μετατραυματικό στρες η Μπέιλς απάντησε: “Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για το μετατραυματικό στρες, οπότε δεν μπορώ να ξέρω. Δεν είχε εφιάλτες, ούτε τίποτα παρόμοιο”.

Πάντως η ίδια σημείωσε ότι η οικογένειά της δεν ήταν προετοιμασμένη για τη νέα αποστολή του Μπέιλς στο Αφγανιστάν.

“Ήταν ένα μεγάλο σοκ γιατί δεν ήταν στο πρόγραμμα να φύγει ξανά (…) δεν ήθελε να χάσει και άλλο χρόνο από το μεγάλωμα των παιδιών του”, είπε η Κάριλιν Μπέιλς.

Αν καταδικαστεί ο επιλοχίας Μπέιλς ενδέχεται να είναι αντιμέτωπος με την θανατική ποινή ή με ισόβια κάθειρξη με πιθανότητα να αποφυλακιστεί κάποια στιγμή.

Όπως δήλωσε η σύζυγός του έχει δημιουργηθεί ένα ταμείο ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για την υπεράσπισή του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε