Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο άστεγος τοξικομανής που έγινε εκατομμυριούχος [pics]

Ήταν πριν από 13 χρόνια που ο Khalil Rafati ήταν άστεγος, εθισμένος στην ηρωίνη και ζούσε στο διαβόητο Skid Row στο Λος Άντζελες. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης της αλυσίδας χυμών SUNLIFE Organics που έχει εξαπλωθεί από τη γενέτειρά του, το ηλιόλουστο Μαλιμπού, σε 6 διαφορετικές τοποθεσίες στο Λος Άντζελες.

Τα καταστήματά του επισκέπτονται ο ηθοποιός David Duchovny και ο frontamn των Red Hot Chili Peppers Antony Kiedis, ενώ έχουν γίνει διάσημα για τις ουρές που σχηματίζονται, με τον κόσμο να περιμένει για να απολαύσει χυμούς όπως το “The Elixir of Life” και το “The Happy”.

Ο 46χρονος κατάφερε να δημιουργήσει την αυτοκρατορία χυμών του μέσα σε 5 χρόνια. Όταν έφτασε για πρώτη φορά στο Λος Άντζελες όλα φαίνονταν να πηγαίνουν καλύτερα από ό,τι είχε προγραμματίσει. Βρήκε γρήγορα την επιτυχία στο Χόλιγουντ και κατάφερε να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση σπορ αυτοκινήτων.

Μεταξύ των πελατών του ήταν η Elizabeth Taylor, o Slash των Guns N’ Roses και ο Jeff Bridges. O Rafati όμως είχε και δραστηριότητες με μαριχουάνα και κατέληξε να πουλάει έκσταση και κεταμίνη. Μια νύχτα δοκίμασε ηρωίνη. Του έδωσε, όπως περιέγραψε στην αυτοβιογραφία του “I Forgot To Die”, την παιδική ηλικία που πάντα ονειρευόταν, καθώς είχε βιώσει την παιδική κακοποίηση.

Δεν άργησε να εθιστεί στην ηρωίνη και λίγο έλειψε να πεθάνει το 2001 όταν πήρε σκόπιμα υπερβολική δόση ηρωίνης σε πάρτι στο Μαλιμπού. Οι διασώστες του έσωσαν τη ζωή, ενώ την επόμενη χρονιά ένοπλοι μπήκαν σπίτι του και πυροβόλησαν στην πόρτα του μπάνιου όπου κρυβόταν και έκανε χρήση ναρκωτικών.

Το 2003 ένιωσε ότι έπιασε πάτο. “Δεν υπήρχε πιο χαμηλά να πέσω”. Έτσι αποφάσισε να αφιερωθεί στο να γίνει καλά. Η ζωή του άλλαξε όταν ένας φίλος του τον “μύησε” στους χυμούς και τις υπερτροφές. “Τα αποτελέσματα ήταν αξιοσημείωτα και στιγμιαία”. Ο Rafati άρχισε να φτιάχνει χυμούς για ασθενείς και προσωπικό στο Κέντρο Αποκατάστσαης Riviera που είχε ανοίξει στο Μαλιμπού το 2007. Ήταν τότε που έφτιαξε το smoothie “Wolverine” που τελικά έγινε και το “σύμβολο” της εταιρείας χυμών του.

“Ήταν γραφτό να ενισχύσω τους ασθενείς και να τους δώσω τη δύναμη που είχαν ανάγκη. Ο λήθαργος σε νηφαλιότητα είναι αρκετά σκληρός ειδικά αν προσπαθείς σκληρά με τον εθισμό στα ναρκωτικά”. Δεν ήταν όμως μόνο οι ασθενείς στο Riviera που αγάπησαν τα smoothies του. Οι νέοι απίστευτοι χυμοί του άρχισαν να εξαπλώνονται στο Μαλιμπού. “Πολλοί ξένοι έρχονταν στο Κέντρο μόνο για να απολαύσουν ένα από τα smoothies μου. Έγινε και λίγο ντροπιαστικό καθώς πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν ήταν μέρος του προγράμματος Riviera Recovery.

Βλέποντας το καλό που έκανε στους ασθενείς από πρώτο χέρι, ο Rafati αποφάσισε να ανοίξει το SUNLIFE Organics. Το έκανε με 50.000 δολάρια που είχε κρατήσει σε χρυσά νομίσματα και την οικονομική υποστήριξη από έναν επαγγελματία τζογαδόρο. Η αποστολή για το πρώτο του κατάστημα ήταν απλή. Ήθελε αγάπη, θεραπεία και έμπνευση. Αυτές οι τρεις λέξεις είναι τώρα σε σακάκια και μπλουζάκια που πουλάει με την επωνυμία SUNLIFE Organics, καθώς και στα 32 είδη χυμών, ροφημάτων πρωτεΐνης, smoothies, καφέδων, παγωτών και γιαουρτιού.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε