Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο διάσημος Κνούτ, έχει ψυχολογικά προβλήματα…

Ο διάσημος Κνούτ,  έχει ψυχολογικά προβλήματα…

Πάσχει από σοβαρή διατάραξη συμπεριφοράς…

Ο Κνουτ, η διάσημη πολική αρκούδα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου, πάσχει από σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς, σύμφωνα με μία έρευνα της οργάνωσης προστασίας των ζώων Peta.

“Τόσο εκείνος όσο και η σύντροφός του,  Γκιάνα πάσχουν από προβλήματα συμπεριφοράς”, δήλωσε,  ο ειδικός της Peta για τις πολικές αρκούδες.

Ο Κνουτ, που είναι πλέον τριών ετών, παθαίνει κρίσεις πανικού,  και πρόσθεσε ότι “περιφέρεται εδώ κι εκεί” σαν τρελός. Παρόλα αυτά δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο ότι η διάσημη πολική αρκούδα αυτοτραυματίζεται.

Οι ειδικοί της Peta ερεύνησαν για δύο χρόνια,  τη συμπεριφορά των πολικών αρκούδων που ζουν στους γερμανικούς ζωολογικούς κήπους. 
Όλες επιδεικνύουν λιγότερο ή περισσότερο βίαιη συμπεριφορά και αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην αναπαραγωγή, όμως φαίνεται ότι ο Κνουτ αντιμετωπίζει τα πιο σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Κνουτ, που γεννήθηκε στις 5 Δκεμβρίου 2006, έχει πλέον γίνει μία πολική αρκούδα που ζυγίζει 100 κιλά και εδώ και μερικούς μήνες ζει μαζί με την σύντρόφο του Γκιάνα.

Είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας όταν έγινε γνωστό ότι τον εγκατέλειψε η μητέρα του μόλις γεννήθηκε, ενώ και ο υπάλληλος του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου που είχε αναλάβει να τον φροντίζει και να τον ταΐζει με μπιμπερό έγινε διάσημος.

Πολλές διασημότητες, όπως ο Τομ Κρουζ, πήγαν στο ζωολογικό κήπο για να θαυμάσουν την πολική αρκούδα, ενώ πολλά τηλεοπτικά κανάλια κάλυψαν την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Κνουτ λίγους μήνες μετά τη γέννησή του.

Κατά τη διάρκεια της “Κνουτμανίας”, που είχε καταλάβει τη Γερμανία για αρκετούς μήνες, δημοσιεύθηκαν εκατοντάδες φωτογραφίες του, γράφτηκαν τραγούδια προς τιμή του, ενώ δημιουργήθηκε και σειρά προϊόντων με τον Κνουτ.

Η διάσημη πολική αρκούδα έφτασε μάλιστα να φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του περιοδικού “Vanity Fair” από τη γνωστή φωτογράφο Άνι Λίμποβιτς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε