Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο δολοφόνος του Μπρίντιζι ήθελε πολλά θύματα

Ο δολοφόνος του Μπρίντιζι ήθελε πολλά θύματα

O δολοφόνος που χτύπησε στο λύκειο του Μπρίντιζι και σκότωσε την 16χρονη Μελίσα Μπάσι, δεν χτύπησε στα τυφλά, λένε οι ιταλικές αρχές που έχουν ήδη ανακρίνει υπόπτους για την φονική επίθεση.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο δράστης ήθελε να υπάρξουν θύματα μεταξύ των μαθητριών, αλλά δεν είναι ακόμη σε θέση να γνωρίζουν για ποιο λόγο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δολοφόνος φαίνεται ότι είχε δυο τηλεχειριστήρια, ένα για να ενεργοποιήσει και ένα για να μπλοκάρει τον εκρηκτικό μηχανισμό. Μάλιστα φαίνεται ότι δοκίμασε τον μηχανισμό, λίγο πριν την έκρηξη και άφησε τους πρώτους μαθητές να κατέβουν σώοι από το λεωφορείο.

Δυστυχώς δεν συνέβη το ίδιο και με το δεύτερο λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η άτυχη Μελίσα.

Εν τω μεταξύ οι ερευνητές ανέκριναν χθες για πολλές ώρες έναν ηλεκτρονικό, ως ύποπτο για την επίθεση, όχι μόνο λόγω της ομοιότητάς του με τον άνδρα που κατέγραψε η κάμερα κοντά στην είσοδο του σχολείου αλλά και λόγω των γνώσεών του που θα του επέτρεπαν την κατασκευή της βόμβας.

«Τώρα το μόνο που θέλω είναι να με αφήσουν στην ησυχία μου. Είμαι ένας τίμιος άνθρωπος, δεν έχω σχέση με την βόμβα» δήλωσε ο άνδρας στην Corriere della Sera, μετά την άνακριση.

Οι ερευνητές αναζητούν επίσης τον συνεργάτη που εικάζεται ότι είχε ο δολοφόνος. Μέχρι στιγμής έχουν ανακρίνει έναν διαρρήκτη, ο οποίος καταγράφηκε από τις κάμερες να προσπαθεί να μεταφέρει τον κάδο στον οποίο είχαν τοποθετηθεί οι φιάλες υγραερίου, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση και φαίνεται ότι έχουν αγοραστεί από κατάστημα εκτός Μπρίντιζι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παιδόφιλος ο δράστης της επίθεσης στο λύκειο της Ιταλίας; – Δείτε ΦΩΤΟ – Κόσμος

Μία μαθήτρια νεκρή και μία σε κρίσιμη κατάσταση από έκρηξη σε σχολείο -“Βλέπουν” τη μαφία πίσω από την επίθεση

Ιταλία: “Φεύγουν” οι υποψίες από τη Μαφία για την επίθεση στο λύκειο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε