Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πληροφορίες για βόμβες σε δύο αεροσκάφη που κατευθύνονταν στο “αιματοβαμμένο” αεροδρόμιο Ζάβεντεμ σκόρπισαν τον τρόμο στις Βρυξέλλες!

Το ένα από τα δύο αεροσκάφη που προσγειώθηκε στο Ζάβεντεμ / Φωτογραφία: Reuters
Το ένα από τα δύο αεροσκάφη που προσγειώθηκε στο Ζάβεντεμ / Φωτογραφία: Reuters

– Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ μετά από πληροφορίες για βόμβες σε δύο αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο
– “Αρκετά σοβαρές” θεώρησαν τις απειλές οι βελγικές αρχές με τις μνήμες να επιστρέφουν
– Είναι το σημείο όπου τον περασμένο Μάρτιο οι τζιχαντιστές είχαν σκορπίσει το θάνατο
– Προσγειώθηκαν τελικά και τα δύο αεροσκάφη – Το ένα στο Ζάβεντεμ και το δεύτερο στην Τουλούζη

Ήταν στις 22 του περασμένου Μαρτίου, όταν οι φανατικοί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν και στις Βρυξέλλες, μετά τα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα του Παρισιού, τον Νοέμβριο του 2015.

Εκτός από το μετρό των Βρυξελλών, επίθεση είχε γίνει και στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, όπου απόψε ο εφιάλτης επέστρεψε, χωρίς ευτυχώς αυτή τη φορά να θρηνήσουμε θύματα.

Πληροφορίες για δύο βόμβες σε αεροσκάφη!

 

Δύο επιβατικά αεροσκάφη τα οποία εκτελούσαν πτήσεις με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών προσγειώθηκαν με ασφάλεια σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά τον συναγερμό που προκάλεσαν απειλές περί τοποθέτησης βομβών σε αυτά, όπως δήλωσαν στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik βέλγοι αξιωματούχοι και όπως μετέδωσε η βελγική δημόσια τηλεόραση VRT.

 

«Τα δύο αεροσκάφη προσγειώθηκαν ήδη, όλα είναι εντάξει, όλοι είναι ασφαλείς», ανέφερε μια πηγή στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ.

Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανέφερε ότι δεν έχει κηρυχθεί συναγερμός για βόμβα στο αεροδρόμιο και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Μια πηγή προσκείμενη στη βελγική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όλα είναι εντάξει».

Ο βέλγος εισαγγελέας Έρικ φαν ντερ Σιπτ δήλωσε ότι η υπηρεσία του έλαβε πληροφορίες περί τοποθέτησης βομβών κι άρχισε έρευνα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν εστάλησαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ.

 

Εδώ να σημειώσουμε πως τις τελευταίες ημέρες επικρατεί τεράστια ανησυχία στις Βρυξέλλες με αφορμή ένα βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο την περασμένη Κυριακή, απευθύνοντας κάλεσμα μίσους κατά του χριστιανικού κόσμου.

Αίσιο τέλος στο θρίλερ

 

Το ένα αεροσκάφος, της εταιρείας SAS, το οποίο είχε αναχωρήσει από το Όσλο, προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Σπούτνικ και το VRT.

 

Ένας δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Woestijnvis/Proximus, ο οποίος επέβαινε στην πτήση από το Όσλο, έγραψε στο Twitter ότι ο πιλότος έλαβε την απειλή περίπου 20 λεπτά πριν από την προσγείωση. Σύμφωνα με τον ίδιο δημοσιογράφο, τον Μπαρτ Ρας, οι επιβάτες ενημερώθηκαν για την απειλή και κλήθηκαν να περιμένουν για δέκα λεπτά πριν τους επιτραπεί να βγουν από το αεροσκάφος μετά την προσγείωσή του.

Βελγικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ορισμένα άλλα αεροσκάφη εξετράπησαν σε άλλα αεροδρόμια, όπως ένα το οποίο ανήκει στην εταιρεία Air Arabia του Μαρόκου, το οποίο έλαβε οδηγίες να αλλάξει πορεία και προσγειώθηκε στην Τουλούζη.

 

Με πληροφορίες από rt.com και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε