Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο εκλιπών Πάπας Ιωάννης Παύλος Β θα αγιοποιηθεί την 1η Μαΐου 2011

Ο εκλιπών Πάπας Ιωάννης Παύλος Β θα αγιοποιηθεί την 1η Μαΐου 2011
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.01.2011 | 19:20
Πρώτη δημοσίευση: 14.01.2011 | 19:05

Η ταχύτητα με την οποία προχωράει η αγιοποίηση του εξηγείται από την "επιβλητική φήμη αγιοσύνης που είχε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Ο εκλιπών Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β θα αγιοποιηθεί την 1η Μαΐου του 2011, μετά την έγκριση σήμερα από τον Πάπα Βενέδικτο τον ΙΣΤ επίσημου διατάγματος, με το οποίο επικυρώνεται θαύμα που αποδίδεται στον προκάτοχό του, ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.

Η ταχύτητα με την οποία προχωράει η αγιοποίηση του εξηγείται από την "επιβλητική φήμη αγιοσύνης που είχε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος κατά τη διάρκεια της ζωής του, το θάνατό του και μετά το θάνατό του", διευκρινίζει το Βατικανό σε ανακοίνωσή του.

Το θαύμα που αποδίδεται στον Πάπα Βενέδικτο αφορά μια 44χρονη γαλλίδα καλόγρια, τη Μαρί Σιμόν Πιερ Νορμάν, η οποία υπέφερε από τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά θεραπεύτηκε χάρη στη μεσολάβηση υπέρ αυτής του Πάπα Ιωάννη Παύλου.

Το "θαύμα" αυτό έγινε λίγους μήνες μετά το θάνατο του Ιωάννη Παύλου, στις 2 Απριλίου το 2005, δήλωσε ο καρδινάλιος Άντζελο Αμάτο στον Ραδιοσταθμό του Βατικανού.

"Το διάταγμα αυτό ανοίγει το δρόμο για την αγιοποίησή του, η οποία θα γίνει στη Ρώμη την 1η Μαϊου, πρώτη Κυριακή μετά το (καθολικό) Πάσχα", σημείωσε ο Αμάτο.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook