Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο εκπρόσωπος του Πάπα καταδίκασε τις “προκλήσεις” εναντίον των μουσουλμάνων

Ο εκπρόσωπος του Πάπα καταδίκασε τις “προκλήσεις” εναντίον των μουσουλμάνων
Το Βατικανό καταδίκασε σήμερα «τις αδικαιολόγητες προσβολές και προκλήσεις» εναντίον των μουσουλμάνων, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «απαράδεκτη» τη χρήση βίας σε μια σαφή αναφορά στην επίθεση που σημειώθηκε χθες Τρίτη στη Βεγγάζη της Λιβύης εναντίον του αμερικανικού προξενείου εξαιτίας μιας ταινίας που προσβάλει το Ισλάμ.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του «τα τραγικά αποτελέσματα» αυτών των προσβολών, ενώ καταδικάζει «την απολύτως απαράδεκτη βία» μετά τον θάνατο του αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη και τριών ακόμη διπλωματών από την επίθεση στη Βεγγάζη.
 
«Ο βαθύς σεβασμός για την πίστη, τα κείμενα, τις μεγάλες προσωπικότητες και τα σύμβολα των διαφορετικών θρησκειών είναι βασική προϋπόθεση για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών», υπογράμμισε ο Λομπάρντι.
 
Παράλληλα κατήγγειλε «τις πολύ σοβαρές συνέπειες των αδικαιολόγητων προσβολών και των προκλήσεων της ευαισθησίας των μουσουλμάνων πιστών».
 
Ο ίδιος ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ έκανε σήμερα έκκληση «για την ειρήνη που είναι τόσο επιθυμητή» στη Μέση Ανατολή «με σεβασμό στις νόμιμες διαφορές».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νεκρός ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε