Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

“Ο φόβος για έξοδο από το ευρώ αποφέρει εκλογικά οφέλη στους συντηρητικούς”

“Ο φόβος για έξοδο από το ευρώ αποφέρει εκλογικά οφέλη στους συντηρητικούς”

Ο φόβος για μια ολοκληρωτική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας αποδεικνύεται μεγαλύτερος από την οργή για την πολιτική λιτότητας και ωθεί ολοένα και περισσότερους Έλληνες να υποστηρίξουν τα κόμματα…

…που τάσσονται υπέρ της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφέρει σε σημερινό ρεπορτάζ της η ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα De Tijd, υπό τον τίτλο «Ο φόβος για έξοδο από την ευρωζώνη αποφέρει εκλογικά οφέλη στους Έλληνες συντηρητικούς».

Όπως σημειώνεται, «ο συντηρητικός ηγέτης Αντ. Σαμαράς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας την ελληνική κοινή γνώμη για τους κινδύνους που συνεπάγεται για το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού τυχόν επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές και το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη». Αποτέλεσμα των καταστροφικών σεναρίων που διακινούνται σε περίπτωση νίκης της Αριστεράς είναι και η άνοδος των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, προσθέτει ο συντάκτης της εφημερίδας.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει 120 έδρες και θα σχηματίσει κυβέρνηση μαζί με το Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ που αναμένεται να αποσπάσει περίπου 41 έδρες.

Από την πλευρά του πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ – συνεχίζει η εφημερίδα – εμφανίζεται πεπεισμένος πως είναι δυνατή η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη ακόμα κι αν η χώρα σταματήσει εδώ και τώρα να εφαρμόζει μια πολιτική αυστηρών περικοπών. Καταλήγοντας ο συντάκτης αναφέρει ότι σύσσωμη η ελληνική πολιτική ηγεσία ευελπιστεί ότι η Ευρώπη θα μετριάσει τους όρους του μνημονίου, χαλαρώνοντας τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

“Οι Ευρωπαίοι δεν αγαπούν το ευρώ, αλλά δεν θέλουν να το εγκαταλείψουν”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε