Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο γάμος του Ουίλιαμ θα φέρνει τουρίστες και…έσοδα

«Ανάσα» σε όλους σχεδόν τους τομείς της βρετανικής οικονομίας θα δώσει ο επερχόμενος γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Εκτιμάται ότι θα αποφέρει 620 εκατ. λίρες (730 εκατ. ευρώ) στη βρετανική οικονομία από την αύξηση της κατανάλωσης που θα προκληθεί χάρη στο κοσμικό γεγονός!

Μόνο οι αγορές, κατά κύριο λόγο τροφίμων και ποτών, προκειμένου να εορταστεί με κάθε λαμπρότητα, όπως ταιριάζει, ο βασιλικός γάμος (που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ημέρα αργίας) εκτιμάται πως μπορεί να αποφέρει 380 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το γραφείο οικονομικών ερευνών Verdict.

Οι πωλήσεις κυπέλλων με τα πρόσωπα των νεόνυμφων και άλλων σουβενίρ θα φθάσουν τα 30 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη που θα ρεύσουν στα ταμεία των τομέων των μεταφορών και του τουρισμού λόγω του γεγονότος εκτιμώνται από την πλευρά τους σε περίπου 250 εκατ. ευρώ.

Και δε θα ωφελήσει μόνο αυτό το κομμάτι της οικονομίας της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που έρχονται μέρες σκληρής λιτότητας για τους Βρετανούς. Θα δώσει ώθηση και στον τουρισμό. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οργανισμού «Επισκεφθείτε την Βρετανία» θα ωφελήσει και θα ενισχύσει σημαντικά τον τουρισμό.

Τη Βρετανία επισκέπτονται κάθε χρόνο 30 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες και η μοναρχία ως “αξιοθέατος” θεσμός αποφέρει στην αγγλική οικονομία περίπου 500 εκατομμύρια λίρες ετησίως. Αυτό οι αριθμοί αναμένεται να αυξηθούν στον επόμενο χρόνο με αφορμή το γάμο του πρίγκιπα Ουίλλιαμ με την Κείτ Μίντλετον.

Η τηλεοπτική κάλυψη του γάμου θεωρείται ότι θα είναι το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία της τηλεόρασης και υπολογίζεται ότι θα τον παρακολουθήσουν τέσσερα δισεκατομμύρια τηλεθεατές.

Διαβάστε επίσης
Τι λένε τ’ άστρα για το γάμο της χρονιάς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε